Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.04.2008

Per Sant Jordi, oferiu roses locals o de Comerç Just

Aquest any hem fet una passa endavant en la millora de la diada de Sant Jordi, oferint roses locals.
Les nostres paradetes de Sant Jordi s’han sumat a la campanya “No et mengis el món”.


La campanya, engegada per diverses entitats catalanes, denuncia el cas de les roses importades de països com Colòmbia, Equador o Kènia, a on sovint es neguen els drets laborals i sindicals de les treballadores (la majoria són dones) i s’atempta contra la salut d’aquestes i contra el medi ambient per l’ús abusiu de productes químics.


Per això els nostres agrupaments han contribuït a lluitar contra aquestes injustícies i han venut roses de producció local. Els agrupaments han demanat als seus subministradors que les roses siguin locals, que a més de no venir d’aquests països per tal d’evitar l’impacte ambiental del transport des de països llunyans. I per tal de difondre al màxim la iniciativa, els agrupaments han informat els clients de les roses sobre la importància d’escollir flors locals o de Comerç Just, entregant-los  punts de llibre informatius.

Com diu el lema del Cau de Tots som societat, som cultura i som medi ambient, i ho fem realitat en petites accions com aquesta. 

Gràcies a totes i tots per contribuir a fer un Sant Jordi més sostenible!


  Per recordar:

Per Sant Jordi també ens impliquem! Fem un petit gest per a un gran canvi!

Què podem fer?

Venem flors amb criteris de justícia i medi ambient:

● Evitem les flors quilomètriques. Busquem les flors locals.

● Si és possible, oferim roses de producció ecològica. Desgraciadament, aquesta opció està avui dia molt limitada per manca de productors, així que si no en trobem no ens hem de preocupar.

● Si no trobem flors locals, demanem flors amb segell de Comerç Just amb segell FLP (truqueu al servei Campaments i més)

● I si plantem un Roser al cau?

Per saber més:

https://www.escoltesiguies.cat/santjordi/Comparteix