Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.04.2009

XXXI Assemblea General del CNJC

Un centenar de representants es van reunir en l'Assemblea General del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), l'últim cap de setmana de març. Van reclamar que les Administracions passin de la consulta i la retòrica a la inclusió i la incidència real de la tasca del moviment associatiu juvenil.

Els representants reunits a l'Assemblea van reclamar un canvi de rumb en les polítiques juvenils i que van voler reafirmar el seu reconeixement institucional. Ho reclamen en un moment especialment important, ja que estem davant dels dos projectes més decisius per a les polítiques de joventut dels propers anys: la Llei de Polítiques de Joventut i el Pla Nacional de Joventut. El CNJC ja ha hi ha dit la seva en ambós casos i demana que s'hi compti a l'hora de dissenyar-ho i implementar-ho.

Seguint amb la importància de la participació juvenil en els afers col·lectius, el CNJC demana que s'afavoreixi el reconeixement de les associacions com a agents educatius, cosa que afecta de ple a MEG. I que els centres escolars s'obrin al seu entorn o que es capaciti als docents per exercir la funció educativa de manera més participativa.

A l'Assemblea General també s'hi ha aprovat altres resolucions, de temes de seguretat i salut laboral, salut sexual i reproductiva, el reprovament de l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra el moviment estudiantil, i altres temes com l'aplicació de l'Estatut de Catalunya. També es va consensuar una resolució sobre el plurilingüisme i defensa de les llengües minoritzades que traslladarà als consells de la joventut de Navarra, Euskadi, Astúries, Galícia, Aragó, País Valencià i Illes Balears perquè facin el seu.

A l'Assemblea, a més, es va renovar el Secretariat, l'òrgan executiu del CNJC.

Aquí hi trobareu la nota de premsa completa del CNJC.

 Etiquetes

Comparteix