Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

07.05.2009

Tot a punt pel Dia del Cau al Carrer

L'equip d'El Cau de Tots ja ho té tot a punt pel dia d'El Cau al Carrer. Sortiu de les quatre parets del cau, aquest any, per portar l'escoltisme als ESPAIS PERIURBANS! Ja podeu trobar tots els materials per aquest dia al web d'El Cau de Tots, a l'espai d'El Cau al Carrer.

 

 

 

Què són i on són els espais periurbans? Doncs són allò que hi ha just després de l'última casa de l'últim barri del poble, allà on hi ha uns quants horts amb barraques, aquella zona de riera, riu o rierol que està com brut i deixat.... potser allà on hi ha un projecte de construcció d'el camp de golf...

Aquests espais posen de manifest, millor que cap, les contradiccions i els conflictes entre entorn urbà i entorn natural, són espais frontera. A més, permeten un contacte directe amb la natura de la població, possibiliten l’agricultura de proximitat com a alternativa als petro-aliments, trenquen amb la monotonia paisatgística de l’espai urbanitzat i, a més, contenen una biodiversitat pròpia, ja que hi ha espècies de fauna que necessiten d’aquests mosaics d’espais oberts mig humanitzats, amb clapes de boscos i travessats per rieres. Sovint, el manteniment dels espais periurbans evita que es formi un continu urbà entre municipis veïns, desfigurant la identitat de cada poble; caldria garantir un cinturó verd amb camps i boscos a cada poble i ciutat que garantís la qualitat de vida dels seus habitants.

Sortiu amb el cau a visitar aquests espais, segur que n'hi ha al vostre barri o municipi. Estan degradats o ben conservats? Què hi preveuen els plans d'urbanització municipals? Hi ha campanyes d'entitats cíviques que en reivindiquen la protecció? Apropeu-vos a aquesta realitat mitjançant la descoberta que us proposem pel Dia d'el Cau al Carrer.
 Etiquetes

Comparteix