Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.06.2009

JamBarretina, escoltes que fan campaments internacionals

Un centenar d'escoltes de Catalunya es van trobar aquest cap de setmana, 30 i 31 de maig, a la primera JamBarretina, una trobada de les tres entitats d'escoltes i guies de Catalunya (Acció Escolta, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya). Va ser als terrenys d'acampada de Can Girona, a Santa Maria de Martorelles.

Tots tenien en comú que han decidit fer els seus campaments d'estiu a l'estranger.

L'objectiu de la trobada, organitzada per la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), era donar eines, coneixements i idees als joves perquè preparin els seus campaments fora de Catalunya, així com conèixer i compartir les diferents realitats de l'escoltisme al nostre país.

El primer dia es van fer tallers relacionats amb els aspectes logístics dels campaments: el viatge, la comunicació, interculturalitat... així com temes relacionats amb el fet de representar el país. L'endemà diumenge, fent bo el lema escolta de "deixem el món una mica millor de com l'hem trobat", tots van fer una acció d'incidència sobre l'entorn recuperant la Font de Can Piera, que havia quedat abandonada i coberta de vegetació. També van participar d'unes xerrades sobre prevenció d'incendis a càrrec de voluntaris de
Protecció Civil de Sant Fost de Campsentelles i els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

L'escoltisme és un moviment viu i arrelat a Catalunya, alhora que és un dels moviments de joves més gran a nivell mundial. Les trobades i intercanvis internacionals són una oportunitat per conéixer altres realitats, cultures i contextos socials. Aquesta JAMbarretina ha estat una primera escala pel centenar d'escoltes que marxaran a viure-ho aquest estiu.

Feu clic a la imatge per veure fotos de la trobada.Etiquetes

Comparteix