Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.10.2009

L'AEiG Comte Jofre-Verge de Rocaprevera protagonista d'un vídeo sobre Educació en el Lleure

L'AEiG Comte Jofre-Verge de Rocaprevera va ser present en la presentació dels vídeos de la campanya ‘I tu... què fas? Vine al cau/esplai’ que impulsa la Secretaria de Joventut. El vídeo aml tema de "Les Sortides" el va protagonitzar l'AEiG de MEG.

Es van presentar els cinc vídeos que expliquen l’associacionisme educatiu en el lleure a les famílies. Per tal de donar a conèixer els espais integradors i de convivència que són els caus i els esplais, aquests documents audiovisuals s’han editat en cinc idiomes: català,  tamazigh, romanès, castellà i anglès.

Guionitzats per les entitats, els vídeos mostren d’una forma vivencial la vida a un cau, a un esplai, una sortida de cap de setmana, la tasca dels monitors, monitores i caps escoltes així com una síntesi dels valors de l’educació en el lleure. Així mateix, són un recull de les diferents sensibilitats del món del lleure, formant un mosaic que descriu el tarannà de les diverses associacions educatives juvenils.

La iniciativa també pretén fomentar la participació d’infants i joves en les activitats organitzades pels més de 1.100 agrupaments escoltes, centres d’esplai i casals de joves d’arreu del país. Les previsions de la Secretaria de Joventut és que durant aquest curs hi participin uns 80.000 nois i noies i quasi 17.000 caps, monitors i monitores.

La campanya ‘I tu què fas? Vine al cau/esplai’ va néixer el 2007 amb l’objectiu promoure el reconeixement social de la tasca pedagògica i de cohesió social que duen a terme les associacions juvenils d’educació en el lleure. Això és, donar suport i prestigiar la feina educativa que es fa més enllà dels centres escolars, fora dels quals moltes vegades es configuren els valors i les pautes de comportament de la canalla.

 Etiquetes

Comparteix