Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.10.2009

Campanya unitària “El Clima no està en Venda”

Amb motiu de la Cimera de Copenhaguen, més d’una trentena d’entitats, entre les quals hi ha Xarxa de la Nova Cultura de l’Aigua –de la qual MEG en forma part-, s’han adherit a la campanya ‘El Clima no Està en Venda’, la qual vol fer sentir la veu de la ciutadania perquè els governants entenguin que “la humanitat no els perdonarà un tractat que no freni el canvi climàtic de manera eficaç i justa com no ho va fer el de Kyoto”. Mira el calendari d'activitats aquí

 Els objectius de la campanya són:

-Exigir que de la Cimera de Copenhaguen en surti un compromís ferm per una reducció dràstica i immediata de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

-Exigir el reconeixement del Deute Ecològic que tenen els països del Nord i les seves transnacionals amb el Sud.

-Denunciar els mecanismes de mercat incorporats al protocol de Kyoto i previstos per a Copenhaguen perquè donen vies als països i corporacions responsables del canvi climàtic per defugir les seves responsabilitats i enriquir-se en base als esforços de la resta del món per mitigar-lo.

-Exigir als governs espanyol i català l’assumpció real de la reducció de les emissions de gasos hivernacle i que deixin de banda els plans estratègics basats en l’ús intensiu de combustibles fòssils.

-L’aposta per un canvi del model productiu, de distribució i de consum del sistema capitalista per tal de resoldre el problema del canvi climàtic de manera efectiva i justa.

Minyons Escoltes i Guia, per la seva banda, fa temps que treballa en l’àmbit educatiu per conscienciar de les conseqüències del Canvi Climàtic i proposa alternatives sostenibles. Els recusos pedagògics de què disposa compten amb més d’un centenar d’activitats. (pdf adjunt)

Quadre d'emissions de CO2 al transport

 

Infografia sobre emissions de CO2 als desplaçaments

 

 

 Descarrega't (pdf adjunt) el suplement de la campanya.Etiquetes

Comparteix