Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.10.2009

VOLS CONTRIBUIR A L'ELABORACIÓ DEL NOU PLA NACIONAL DE JOVENTUT DE CATALUNYA?

El Consell Rector del PNJC (format per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya i la Secretaria de Joventut) us convida a participar a les TAULES TERRITORIALS DEL PLA NACIONAL DE JOVENTUT 2010-2020.

Què és el PLA NACIONAL DE JOVENTUT?

És el full de ruta que ha de guiar les polítiques de joventut de Catalunya els propers 10 anys i que ha de ser consensuat entre el Govern de Catalunya i la societat civil. Aquest Pla estableix les directius que les polítiques de joventut han de seguir en 7 temes de gran importància per als joves: educació, treball, habitatge, salut, cultura, participació i igualtat.

Per què és important formar part d’aquest debat?

  • Perquè tenim l’oportunitat de construir el futur que volem
  • Perquè quants més joves diguem la nostra, més ampli serà el consens


Qui hi pot participar?
Qualsevol persona jove associada a alguna entitat juvenil. Tots els membres dels equips demarcació o dels agrupaments hi esteu convidats. Recordeu, però, de fer la inscripció corresponent.

Quina és la posició de MEG a nivell general?

A nivell general, MEG ja és present en el pla de treball per l'elaboració del nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya. Des de MEG estem proposant que s’entengui la joventut com a motor de transformació per al conjunt de la societat catalana, com a agents claus per avançar cap al model de societat que volem: justa, cohesionada i acollidora de totes les realitats.

Per això proposem que es promoguin els contextos i processos que permetin als joves fer-se seus els valors i actituds necessaris per avançar cap a aquest model de societat que volem. Entre aquests contextos, l’associacionisme educatiu i en concret l’escoltisme i el guiatge, com a entorns de referència per a formar persones capaces de contribuir al desenvolupament de la nostra societat.

Us animem a fer-vos vostre aquest plantejament per transmetre’l a nivell local en les sessions en les que pugueu participar.

Quines opcions tenim per participar-hi?

Podeu participar en la taula territorial més propera al vostre municipi. Les dates i ubicacions previstes són:

* Dijous 22 d’octubre a les 18 hores: Sala d’Actes de la seu de la Secretaria de Joventut, C. Calàbria, 147, 08015 Barcelona

* Divendres 23 d’octubre, a 19h a l’ Alberg Residència Sant Anastasi – Rambla d’Aragó, 11 - Lleida.

* Dissabte, 24 d’octubre, a 11h a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell – Camí de la Palanca, s/n (Edifici de l’Escorxador) – La Seu d’Urgell.

* Divendres 30 d’octubre a les 18 hores: L'Escorxador, Espai per l'activitat cultural i associativa de Vilafranca del Penedès (C. de L’Escorxador, 19)

* Divendres 6 de novembre a 18h, a Factoria cultural Coma-cros, C/ Sant Antoni 1, 17190 Salt

* Dissabte 7 de novembre a 11h al Centre Cívic de Porqueres, C/Mercè Rodoreda,5, 17834 Porqueres

Podeu inscriure-us al taller que per proximitat o per data us resulti més adequat. Us demanem que pugueu confirmar la vostra assistència per telèfon al 93 353 7013 o per correu electrònic a: pnjcat@cooperativaetcs.org fins a tres dies abans de la data de realització de cada taller. Caldrà que assenyaleu el vostre nom, cognoms, municipi i perfil (entitat), alhora que la data del taller al que anireu.

També podeu respondre l’enquesta que trobareu a www.volemdecidir.cat , on trobareu tota la informació relativa al PNJC.Etiquetes

Comparteix