Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.11.2009

La Generalitat vol retallar més del 20% l'ajuda al desenvolupament

Aquesta decisió deixa el 0,7% promès fa només tres anys en un 0,4% escàs, molt lluny dels 130 milions que tots els partits van aprovar. Es tracta d’un incompliment de la Llei de cooperació, d’un incompliment de les resolucions del Parlament i d’un incompliment d’un compromís solemne de l’actual govern.

Malgrat que el 86,4% de la població catalana és partidària de dedicar una part dels recursos de la Generalitat a la cooperació internacional, i que la gran majoria d’aquesta entenia que també havia de ser així en situació de restricció pressupostària, el Departament de la Vicepresidència, dirigit per Carod Rovira, ha reduït un 20% la cooperació catalana al desenvolupament. El 2007, la Generalitat va dedicar a cooperació l’equivalent a 8,15 euros per càpita, mentre a Castella-La Manxa dedicaven més del doble, 18,32, a Navarra 31,39, i a Balears 15,93.

La Federació Catalana de ONG de Desenvolupament, de la què MEG en forma part, sol·licita el màxim d'adhesions el més aviat possible, per donar força a les demandes davant els partits i el govern.  El 27de novembre s'acaba el període per presentar esmenes als pressupostos en el qual es vol retallar el compromís assumit per la societat catalana. Per aquest motiu demanen que se signin les adhesions tant a nivell individual com de Demarcació i/o AEiG.

Signa la teva adhesió al manifest contra la retallada dels pressupostos 2010 per a la cooperació:

http://www.petitiononline.com/fcongd13/petition.html

  • Si ets un/una particular, signa
  • Si sou una entitat i voleu que el vostre nom figuri al manifest com a adhesió, a més de la signatura on-line, escriviu un missatge amb la vostra adhesió a genere@fcongd.org


Comparteix