Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.11.2009

Dia del Voluntariat

La construcció d’un món millor, dedicant temps a les persones que el necessiten i sense demanar res a canvi. Aquest és l’esperit que es reivindica el proper 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social. Des de MEG volem aprofitar l’efemèride per agrair i reconeixer la tasca que desenvolupeu les  prop 2.500 persones que, a través de les vostres accions desinteressades, ajudeu a educar més de 10 mil nens i nenes.

Aquesta jornada, que el 1985 va ser declarat Dia Internacional del Voluntariat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), ens recorda, any rere any, la feina que fan tantíssimes entitats que, des del voluntariat i l’associacionisme, treballen per arribar allà on els diners mai no arribaran.

Una tasca solidària, la del voluntariat, que és una forma de participació social en la comunitat mitjançant l’acció, és a dir, exercint la ciutadania, que ha esdevingut imprescindible per tal d’ajudar a cobrir les necessitats d’aquelles persones que ho necessiten i que no reben atenció d’altres organismes. El dia 5 és un crit al món en què es reconeix i visibilitza l'acció voluntària que duen a terme moltes persones i entitats d'arreu del planeta en pro dels altres.

A més, el 2011 se celebrarà l’Any Europeu del Voluntariat (AEV). És per això que la Xarxa de Fundacions Europea, recollint l’encàrrec de la Direcció General d’Eduació i Cultura de la Comissió Europea, ha convocat un concurs de logos i eslògans que il·lustrarà l’esdeveniment. El disseny servirà d’imatge de l’AEV durant tot el 2011. Aquells que estigueu interessats en participar-hi, cliqueu aquí.

 Etiquetes

Comparteix