Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.12.2009

ADOLFO PÉREZ ESQUIVEL, PREMI NOBEL DE LA PAU, A LA DEMARCACIÓ DE VALLÈS MARESME

Adolfo Pérez Esquivel- Premi Nobel de la PauEls focaires de la Demarcació Vallès/Maresme han rebut un convidat inesperat, un premi Nobel de la Pau (i aquest cop no es tractava de cap broma de l'eix d'animació). El dimarts 8 de desembre al migdia a Can Riera de Ciuret, al Parc Natural del Montseny, la FoCa (formació per a Caps) de Vallès/Maresme va rebre la visita d'Adolfo Pérez Esquivel convidat per la Universitat Internacional per la pau. L'acompanyaven la Carola Iñiguez Coordinadora de Cooperació de Servicio, Paz y Justícia (SERPAJ) a Argentina i la Mariona Sebastian i la Beth Mejan de la Universitat Internacional de la Pau, de la qual Adolfo Pérez Esquivel n'és director honorari.

Va ser un regal, els focaires van gaudir d'una interessant xerrada sobre educació per la pau, deute extern, educació en valors, coooperació i educació pel desenvolupament però, sobretot, van poder escoltar una filosofia de vida basada en no perdre l'esperança i cultivar la felicitat. Després de la xerrada es van respondre neguits, comentaris i preguntes. Una experiència sense cap dubte única que ens permet remoure les neurones i agafar aire per tornar al dia a dia.

El seu discurs ens aporta elements engrescadors en la tasca com a caps i per a la nostra persona en la lluita per la Pau i un món més just. Pérez Esquivel afirma que la construcció de la Pau comença en un mateix i fa èmfasi en la importància de la educació alliberadora així com en la comunicació que tenim amb la Natura i la Vida.

En el seu missatge de comiat ens va desitjar molta força i esperança al moviment remarcant la empenta que nosaltres tenim educant a tants nens i nenes i la força d'un moviment de joves compromesos amb la lluita social. Tots aquells amb ganes de conèixer més properament podreu llegir l'entrevista que li hem fet per la nostra revista El Correu.

També podeu assistir la conferència que farà avui 9 de desembre a la Federació Catalana d'ONGs per el Desenvolupament, FCONGD, en motiu de la celebració del seu XXè aniversari (C/ Tàpies, 1-3, a les 19h. L'entrada és lliure).Comparteix