Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

07.01.2010

6a trobada de Pedres Vives

Aquest cap d’any, les pedres de Montserrat han estat més vives que mai! Del 27 de desembre de 2009 a l’1 de gener de 2010 l’abadia de Montserrat ha acollit la 6a trobada de Pedres Vives. MEG hem estat l’entitat acollidora que ha dut a terme la planificació, organització i gestió del campament, coordinadament amb les dues conferències.

Durant els sis dies de la trobada s’han realitzat diversos tallers, ponències, presentacions i xerrades sobre escoltisme i cristianisme: pregar a través dels símbols, celebrar amb les branques, el paper de MEG com a cristians de frontera i el paper de la dona a l’església, l’acompanyament espiritual, etc.

També s’han desenvolupat raids, cafès tertúlia i espais d’intercanvis culturals. S’han descobert els secrets i la història de Montserrat a través d’una visita guiada per les dependències del monestir. A més a més, s’ha gaudit de l’actuació dels grups “Utopies amb Peatge”, que van ensenyar a pregar a través de la cançó, i els catalans Pocasolfes.

Els més de 40 participants provinents de 12 països diferents han pogut gaudir de les reflexions de l’actual consiliari general del Moviment, Jordi Font, de l’antiga comissària general de MEG, Neus Forcano, el vicari general del Bisbat de Lleida i antic consiliari de MEG, Ramon Prat, i el consiliari de la regió europea de la CICG, Mossèn Jean-Luc Depaive, entre altres personalitats de l’àmbit eclesiàstic i educatiu.

Pedres Vives és un campament escolta i guia on es treballa la dimensió espiritual de la persona des d’una visió catòlica. Un esdeveniment organitzat per la regió Euromediterrània de la Conferència Internacional Catòlica d’Escoltisme (CICE) i la regió Europea de la Conferència Internacional Catòlica de Guiatge (CICG) conjuntament.

Per més informació, mira el següent vídeo:

 

Si vas assistir a la 6a trobada de Pedres Vives, comparteix la teva experiència i afegeix algun comentari (experiència, valoració, impressions, etc.).Etiquetes

Comparteix