Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.01.2010

Catalunya, seu del Moviment Mundial en Favor de la Infància

La Generalitat de Catalunya i el Moviment Mundial en Favor de la Infància (MMFI) han signat un conveni de col·laboració en el que s’estableix Catalunya com a seu permanent i li atorga l’estatus de donant, al mateix nivell que estats i institucions. Barcelona serà la ciutat que acollirà l’oficina central.

 

Aquest conveni permetrà la celebració de conferències i esdeveniments internacionals sobre infància i desenvolupament a Catalunya, concretament a Barcelona. La ciutat Comtal estrenarà el càrrec aquest mateix any acollint la 1a Conferència Mundial sobre Infància i Immigració.

El conveni també estableix que el MMFI participarà activament en les iniciatives que impulsi la Generalitat en matèria de cooperació, salut i pobresa infantil, així com en projectes adreçats a la infància en situació de risc social. També donarà suport a les iniciatives d’universitats, col•legis professionals, entitats públiques, el Tercer Sector i la societat civil catalana en general.

Així mateix, el MMFI oferirà tres places a becaris catalans que podran optar a treballar a la seu central de Catalunya o a les seus d’Amèrica Llatina i el Carib, d’Àfrica i d’Àsia. S’ha d’afegir que les entitats catalanes tindran un representant al patronat del MMFI.

El Moviment Mundial en Favor de la Infància es va crear l’any 2000 i està integrat per 6 grans ONGs: UNICEF (Nova York), Save the Children (Londres), Enda Tiers Monde (Dakar), Plan (Regne Unit), Redlamyc (Uruguai) i World Vision (Califòrnia). La seva missió és unir esforços per construir un món digne per a la infància (lluitar pels drets dels infants, controlar la mortalitat infantil, garantir l’educació de qualitat per tots els nens i nenes, i lluitar contra la violència infantil).

El MMFI ha estat impulsat pel Premi Novel de la Pau i expresident de Sud-Àfica, Nelson Mandela, i la seva esposa i exministra d’Educació de Moçambic, Graça Machel. El Moviment es va crear formalment a la Sessió Especial de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre infància.

Més informació al web de la Generalitat de Catalunya.
 Comparteix