Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.03.2010

Els agrupaments de MEG s’activen per Haití

Després del terratrèmol a Haití el 12 de gener, els agrupaments de MEG s’han organitzat per contribuir a millorar la situació dels damnificats d’aquest país. Els infants i joves de diversos caus de Catalunya han realitzat activitats de lleure per recaptar fons, que s’han destinat integrament per la causa solidaria. A continuació, presentem alguna de les iniciatives que han desenvolupat els agrupaments de MEG:

L’AEiG Sant Adrià ha contribuït en l’organització i realització dels concerts solidaris celebrats el passat dissabte 27 de febrer al Casal de Cultura de Sant Adrià. Els trucaires i caps de l’agrupament han desenvolupat tasques de suport logístic per assegurar el bon funcionament de l’esdeveniment: venda d’entrades, informació, recollida, etc.

 

Els responsables de l’AEiG Sant Adrià han explicat que “ha estat un acte molt positiu, no només pels diners que s'han recollit, i el que es podrà fer amb ells, sinó pel fet que en unes hores han participat de l'acte moltes persones i entitats diferents de Sant Adrià”. Fruit d'aquest acte s'ha elaborat el següent manifest.

Els concerts, en el que hi han assistit unes 300 persones, ha estat convocat pel grup És l’Hora, Unesco Sant Adrià i Yalah. L’acte ha recaptat 2.310€ i ha comptat amb les actuacions de la Coral Sant Adrià, Coral Guapa, Coro Rociero Virgen de las Rocinas, Coral de la Fundació Ateneu de Sant Roc, Ivan Ferrús, Isi Cano i Paco, Marina Hoyos, Oriol Cano i els Amics dels Balls de Saló.

Consulta les fotografies de l'acte del 27 de febrer a Sant Adrià.

 

Després de passats gairebé dos mesos del terratrèmol que va sacsejar Haití, els agrupaments de MEG continuen promovent activitats per ajudar els damnificats. El dissabte 27 de febrer, l’AEiG Pinya de Rosa, junt amb el Consell Local de Joventut i la Colla Gegantera de Blanes van organitzar una jornada de lleure per recaptar fons. Algunes de les activitats que es van realitzar van ser una bicicletada, una fira solidaria, un contacontes, etc. Des de l’AEiG Pinya de la Rosa ens fan saber que la iniciativa ha estat un èxit i que han aconseguit moure el teixit associatiu i els veïns de Blanes. Amb aquesta jornada solidaria han aconseguit recaptar 1.200€ que destinaran integrament a la causa amb Haití.


Consulta algunes fotografies de la jornada organitzada per l’AEiG Pinya de Rosa.

 

L'AEiG Puig d’Afrou, de la Cellera de Ter (Demarcació de Girona), s’afegeix a la proposta solidària per ajudar els damnificats d’Haití. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de febrer l’agrupament s’ha unit a les iniciatives realitzades per totes les entitats del poble, l’Ajuntament i la Parròquia. Els diners recaptats s’han donat integrament en concepte d’ajuda humanitària per la població haitiana.

 

Els escoltes de l’AEiG Puig d’Afrou van organitzar un joc anomenat “Busquem els savis del poble”, en el que es buscava la persona amb més coneixements de la Cellera de Ter. Es van fer preguntes d’interès general, de resolució de jeroglífics i d’informació general de la població gironina. L’activitat es va realitzar a la Sala-Teatre del poble, on es va estendre una gran pancarta que deia “Per Haití”. L’objectiu era omplir-la de monedes d’euro.
 

La unitat de Ràngers i Noies Guia de l’AEiG Sant Miquel, de la població d’Anglès (Demarcació de Girona), va organitzar un conjunt de visites guiades a l’Esglèsia de Sant Miquel i al campanar de la vila. Amb aquestes activitats, l’agrupament va recaptar 500€ que va destinar  integrament a ajudar els damnificats del terratrèmol d’Haití a través de Càritas.

 

Des de MEG fem una crida a tots aquells agrupaments i membres del Moviment que tingueu alguna iniciativa per ajudar la població d’Haití. Si has pensat alguna acció per contribuir en la causa, posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic comunicació@escoltesiguies.cat.

Si vols saber altres alternatives per col•laborar amb la causa per Haití, consulta la següent informació penjada al web de MEG.
 Comparteix