Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.02.2010

30 caps surten nous de Trinca i amb idees pels seus projectes internacionals

Aquest cap de setmana 6 i 7 de febrer s'ha celebrat la TRINCA 2010 (Trobada Internacional per a Caps), la primera que es realitza a nivell de Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG). L’esdeveniment, desenvolupat a Alfar (Llinars del Vallès) ha servit per unir esforços en la tasca formativa, apropar i intercanviar maneres de fer i viure l’escoltisme i el guiatge entre les tres associacions que formem la FCEG: Escoltes Catalans, Acció Escolta i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.A l’edició de la Trinca d’enguany han participat un total de 32 caps. S’ha comptat amb la presència de tres agrupaments que han compartit amb els assistents les seves experiències en projectes internacionals. Unes explicacions que han ajudat a veure la importància de dotar de valor afegit aquest tipus de projectes i aprofitar aquesta experiència irrepetible amb els nois i noies. També s’ha comptat amb la presència de l’AE Atzimut d’Acció Escolta, que ens ha apropat una altra tipus d’escoltisme: l’Escoltisme Marí, que enguany celebra el seu centenari.


Un dels objectius principals d’aquesta formació és aprofundir en la Pedagogia del Projecte, concretant-lo en la dimensió internacional de l’escoltisme i el guiatge. La Trinca està dirigida, principalment, a caps que es plantegen desenvolupar amb la seva unitat una activitat internacional: viure un camp internacional, realitzar un projecte de cooperació o participar d’un campament a l'estranger, com podria ser la Jamboree. Així mateix, es crea un espai de resolució de dubtes, compartició d’experiències i projectes. També es treballa la part burocràtica que amaguen aquest tipus de projecte: subvencions, dossiers, assegurances,...


Durant el creuer a bord del Love Boat, s’ha generat un clima de treball i de cooperació entranyable entre les tres associacions, segons expliquen els organitzadors de la Trinca 2010. “Els participants han quedant molt satisfets, tant a nivell formatiu i, sobretot, a nivell de sinèrgies i compartició d’experiències i treball”, expliquen.
 Etiquetes

Comparteix