Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.03.2010

MEG rep tres guardons als VI Premis Lluís Carulla d’Educació en el Lleure

El dimarts 2 de març, es va celebrar l’acte d’entrega d’aquests guardons en els que MEG va obtenir un gran reconeixement en ser premiat l’AEiG Mare de Déu del Montsant-Verge del Cim, de Reus (Demarcació de Tarragona), en la categoria d’experiències, El cau de l'Ubuntu, de Barcelona (Sector II), en la de nous projectes i la FCEG en reconeixement a la trajectòria d’una entitat en el camp de l’educació en el lleure.

 


L’acte de lliurament es va realitzar al Palau Robert de Barcelona i va comptar amb la presència, entre d’altres, d’Ernest Benach, president del Parlament, d’Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat i dels dirigents de la Fundació Lluís Carulla. Els VI Premis d’Educació en el Lleure han comptat amb el suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.


El projecte de l’AEiG Mare de Déu del Montsant-Verge del Cim, “Els campaments com a servei: recuperem les vies del tren miner de Vallcebre i reconstruïm el poble abandonat de Masia Castelló”, s’ha desenvolupat durant els campaments d’estiu del 2008 i 2009. L’objectiu ha estat recuperar la història i el paisatge humà i geogràfic del poble abandonat de Masia Castelló al Baix Camp i les vies de l’antic tren miner de Vallcebre al Berguedà. Una de les característiques comunes entre ambdues propostes és la vivencialiatat de l’aprenentatge realitzat als campaments d’estiu.

Segons el veredicte del jurat, el premi ha estat atorgat “perquè els dos campaments tenien en comú l’orientació de servei a la comunitat.[...] L’experiència té el valor afegit d’haver-se realitzat amb la complicitat d’altres entitats del territori.”

El cau de l'Ubuntu ha desenvolupat el projecte “Lleure a Ciutat Meridiana: casal d’estiu al CEIP Mestre Morera i l’agrupament El cau de la Ubuntu”, basat en la organització d’un casal d’estiu al CEIP Mestre Morera de Ciutat Meridiana (Barcelona), que posteriorment, ha conduit a la creació de l’AEiG El cau de l’Ubuntu. La iniciativa ofereix una alternativa educativa i de transformació social en el temps de lleure dels infants i els joves del barri, a més de fer arribar el mètode escolta en un indret on hi era absent, però necessari. Les característiques principals del projecte han estat la convivència, l’associacionisme, l’acció transformadora, el compromís, el creixement personal i el poder gaudir aprenent a través de les activitats de lleure, entre moltes altres.

En la categoria de reconeixement a una trajectòria, es va premiar la tasca de la Federació Catalana de l’Escoltisme (FCEG) formada per les associacions Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya. D’aquesta manera, els VI Premis Lluís Carull d’Educació en el Lleure van destacar l’escoltisme català en el seu conjunt.

Els altres premiats de la nit van ser l’associació Casal La Formiga de Badalona pel projecte “Plug-in: joves i alfabetització digital d’adults i gent gran” i l’associació Juvenil Batibull de Girona per la iniciativa “Morralla Espai Creatiu”.

Els Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, que es convoquen anualment, són cinc guardons destinats a promoure projectes i reconèixer experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.

Més informació al següent enllaç.
 Etiquetes

Comparteix