Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.03.2010

Estudi de l'escoltisme i el guiatge a Catalunya

Contextualització
El passat mes de novembre es va decidir a les respectives assembles de les entitats de la Federació Catalana de l'Escoltisme i el Guiatge (FCEG) iniciar un procés democràtic, participatiu i transparent de diàleg i anàlisi entre les associacions d’escoltisme i guiatge del nostre país, per avançar cap a una identitat col·lectiva i cap a una unitat d’acció, que enforteixin globalment el Moviment.


El procés plantejat en la proposta s’inicia de forma oberta i pretén implicar a tots els qui formen el moviment escolta i guia a Catalunya. L'esquema de partida acordada del desenvolupament del procés durant el proper curs és el següent:

  • Anàlisi de la realitat actual del moviment escolta i guia a Catalunya precisant les diverses maneres d’organitzar-se i funcionar de les organitzacions actuals.
  • Anàlisi contextual, aprofundint en els aspectes que es consideri necessari dels àmbits social, educatiu i polític del país.
  • Procés de participació per conèixer millor la realitat que forma el moviment escolta i guia a Catalunya i per recollir aportacions que ajudin a conformar uns primers criteris generals i principis de com voldríem que fos l’escoltisme i el guiatge del futur al nostre país.
  • Elaborar una síntesi de tota aquesta informació, amb les respectives conclusions i aspectes a considerar, i avaluar democràticament una forma de continuïtat del procés.
  • Promoure l’intercanvi i coneixement mutu dels agrupaments i equips de les associacions.

...

Llegeix tot el text

Per qualsevol dubte o aclariment, truca al 93 590 27 00 o envia un correu electrònic a info@escoltesiguies.cat.Etiquetes

Comparteix