Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.03.2010

Dia Mundial de l'Aigua 2010

Avui, dia 22 de març, se celebra el Dia Mundial de l’Aigua 2010, enguany dedicat a la qualitat d’aquest recurs. L’objectiu per aquest any és demostrar que, en la gestió dels recursos hidràulics, és tan important la qualitat com la quantitat.

 

Aquesta campanya vol fomentar la consciencia per la conservació d’ecosistemes sans, així com del benestar humà millorant la qualitat de l’aigua i la seva gestió. També es vol generar més impacte sobre aquest tema a fi d’exhortar els governs, organitzacions, comunitats i persones de tot el món perquè prenguin les mesures pertinents i realitzin activitats de prevenció de la contaminació, neteja i rehabilitació, entre altres.
 
Entre totes les accions previstes per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua 2010, com conferències, exposicions, caminades populars, espais de debats, activitats escolars o presentació de novetats tecnològiques, es destaca la publicació del portal web del Dia Mundial de l’Aigua 2010.

Des d’aquí us volem fer una proposta per contribuir als actes de sensibilització del Dia Mundial de l’Aigua: l’entitat Enginyeria Sense Fronteres convida a tots els públics a l'estrena del documental “FLOW. Per amor a l’aigua”, que investiga el que els experts cataloguen com el tema polític i ambiental més important del segle XXI: la crisi mundial de l’aigua. Consulta la sinopsi.

Reserva les teves entrades aquí, l’aforament és limitat. També pots trobar altres passis del documental arreu de l'Estat.

  • Dia: 22 de març
  • Hora: 20.00h
  • Lloc: Cinema Casablanca Kaplan (Passeig de Gràcia 115, Barcelona)

Per més informació consulta els webs www.catalunya.isf.es i www.agua.isf.es.

 

També destaquem la I Jornada de Custòdia Fluvial i Participació Ciutadana de l'Associació Hàbitats del 9 i 10 d’abril promoguda per l'Associació Hàbitats-Projecte Rius. Aquesta iniciativa té l’objectiu de donar eines per fer de la custòdia una bona estratègia de conservació i millora dels espais fluvials des de la participació ciutadana.

Activitats de la I Jornada de Custòdia Fluvial i Participació Ciutadana:

  • 9 d'abril: Conferències i taules rodones sobre les oportunitats de la custòdia, al Museu Industrial del Ter a
  • 10 d'abril: Dues visites de camp per conèixer diferents experiències de restauració fluvial. Durant el matí, visita al riu Ripoll al seu pas per Sabadell i a la tarda, visita de les tasques realitzades a Vic.

El termini d’inscripció finalitza el dimecres 7 d'abril a través del 93 421 32 16 o al correu electrònic adopcions@projecterius.org. El preu de la I Jornada de Custòdia Fluvial i Participació Ciutadana és 8€ pels socis i sòcies de l'Associació Hàbitats i 15€ per les persones no sòcies.

Pitgeu aquí per baixar-vos el programa de les jornades.
 

La campanya del Dia Mundial de l’Aigua 2010 està organitzada pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), en nom de l’ONU-Aigua i en col•laboració amb la FAO, el PNUD, la CEPE, UNICEF, UNESCO, ONU-Hábitat, la Organització Mundial de la Salut (OMS), i el Programa pel Decenni de l’Aigua sobre promoció d’interessos i comunicació de les Nacions Unides, així com altres organitzacions associades, com l’Associació Internacional de l’Aigua, el Fons Mundial per la Naturalesa i el Consell Mundial de l’Aigua.Etiquetes

Comparteix