Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.04.2010

Aquest Sant Jordi, llegeix escoltisme

El dia 23 d’abril és la Diada de Catalunya, però també la de l’escoltisme. Sant Jordi és el patró dels escoltes de tot el món després que Baden Powell li atorgués aquest càrrec tot dient: “Sant Jordi va ser el prototip del que hagués de ser un scouts”.

Enguany s'han editat dues publicacions sobre l'escoltisme: Escoltisme a Granollers, 1958-1969 i Escoltisme, autoformació i ciutadania activa. Balanç de cara al futur.

 

 

 El primer llibre tracta els anys en què els habitants de Granollers s’educaven dins l’escoltisme, tant necessari era preparar infants i joves per a la democràcia. La publicació inclou un DVD amb més de 1.000 imatges acompanyades de la música interpretada per Carles Riera i el seu grup Stadler TRIO.

El segon ofereix un balanç del moviment escolta i guia, i de la cruïlla en que viu la joventut. L’objectiu de la publicació és respondre als desafiaments actuals i als reptes de futur de l’escoltisme. El llibre ha comptat amb la col·laboració d’especialistes i estudiosos del món universitari i acadèmic, responsables i caps de l’escoltisme i personalitats d’altres àmbits.

Aquest 23 d’abril, celebra Sant Jordi regalant escoltisme!
 Etiquetes

Comparteix