Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.05.2010

2010, 10 anys sense servei militar i 25 anys de moviments per la Pau

Aquest any es compleix el desè aniversari de la fi del servei militar obligatori a l'Estat espanyo i els 25 dels moviments per la Pau. Per aquest motiu divendres 14 de maig es commemoren les dues efemèrides al Parlament de Catalunya a 2/4 de 8 del vespre.

El 15 de maig, Diada Mundial de l'Objecció de Consciència, se celebra un Congrés Internacional per estudiar l'origen, evolució i els resultats del moviment pacifista que va fer possible que s'acabés la mili, que va ser obligatori fins el 2001. Diumenge 16 de maig a les 12 del migdia es farà una acció popular reivindicativa a la plaça de Catalunya de Barcelona.

El Congrés es realitzarà a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), situada a la Rambla de Catalunya, 6 2a planta. La jornada comptarà amb la intervenció d'agents polítics i socials que van participar activament en el procés, com Jordi Tolrà (Moviment per la Pau), Jordi Palou (advocat defensor d'objectors de consciència), Pepe Beunza (primer objector de consciència no religiós), Jordi Armadans (gerent Fundació per la Pau), Jordi Pacheco (sots-director Participació de la Generalitat), Raül Romeva (ICV) i Magda Oranich, entre d'altres.

La supressió del servei militar va ser el resultat d'una lluita llarga basada en anys de reivindicacions i protestes dels moviments socials i juvenils, vinculats a l'objecció de consciència, i celebrada per totes les forces polítiques i socials.Comparteix