Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.05.2010

Pots reciclar moltes més coses de les que penses!

El 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge i és l'excusa ideal per pensar en la recollida selectiva de la brossa. Però més enllà del paper, envasos i vidre hi ha altres articles i productes que no tenim tant clar què n'hem de fer.

Per això a canalsolidario.org donen alguns consells per a què no llencem el que no toca a la bossa del rebuig. Repassem-ne alguns exemples.

  • Ulleres: L'Organizació Mundial de la Salut calcula que hi ha uns 153 milions de persones que tenen algun problema de visió que s'arreglaria amb l'ús d'ulleres. Hi ha moltes ONG encarregades de recollir i gestionar ulleres de segona mà per donar un futur millor a infants i adults d'altres països. Més informació.
  • Mòbils: Si has decidit canviar el mòbil, no llencis el vell. Pots participar a campanyes com “Dóna el teu mòbil” o “Recicla el teu mòbil”. Les bateries són molt contaminants i hi ha empreses que s'hi dediquen, com Zonzoo. Fins i tot pots a guanyar una mica de diners, amb aquesta acció.
  • Matalassos: Hi ha un mercat important dels matalassos de segona mà. Si has de canviar el teu, informa't sobre com fer que es reutilitzi, per exemple, en nous matalassos amb tapiceria amb teixits sintètics reciclats. També pots fer servir DoyBusco.

Trobaràs molts més consells i informació en aquest article d'Aida Sánchez a canalsolidario.org: http://www.canalsolidario.org/noticia/solo-papel-vidrio-y-plastico-recicla-tus-ideas-sobre-el-reciclaje/23735.Etiquetes

Comparteix