Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.05.2010

El CNJC troba a faltar mesures concretes de suport a l'associacionisme al Projecte de Llei de Polítiques de Joventut

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) considera que falten mesures concretes de suport a l'associacionisme juvenil al projecte de Llei de Polítiques de Joventut. Ho van dir Víctor Albert i Benjamí Aguilar, president i vicepresident del CNJC, en la compareixença a la Comissió de Benestar per aportar valoracions sobre aquest projecte de llei.

Els representats del CNJC asseguren que l'entitat aposta per l'associacionisme i la participació organitzada com a millor manera de construir una societat més democràtica. Per aquest motiu apunten que cal donar més suport per la vertebració del moviment associatiu a nivell territorial.

Al projecte de llei el CNJC hi troba manca de convenciment en considerar l'associacionisme educatiu com un element clau en el desenvolupament social i la vertebració democràtica del país. Consideren que se situa al jove com a usuari i consumidor de serveis i no com a protagonista de projectes propis i col·lectius.

El Consell valora bastant positivament el contingut del projecte però considera que s'ha retardat massa el procés i que després s'ha hagut de treballar amb pressa. El CNJC demana que s'aprovi la llei en aquesta legislatura perquè la llei és un instrument i eina útil per als joves, un col·lectiu molt afectat per la crisi.

El Projecte de Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya té com a eixos centrals l’emancipació i la participació juvenil i estableix que els poders públics han de fer polítiques específiques per a joves.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha participat en el procés de redacció de l'avantprojecte fent-hi diverses aportacions, amb l'objectiu que la futura Llei esdevingui un marc jurídic dels continguts del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya forma part del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Podeu veure la compareixença al web del Parlament.Etiquetes

Comparteix