Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.05.2010

Aprovada la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència que millora el sistema de protecció davant els maltractaments i agilitza l'adopció nacional.

Segons Acció Social i Ciutadania, la llei representa un “canvi de paradigma” en la concepció de la infància i l'adolescència. Fins ara la llei se centrava en la protecció mentre que ara té una visió global i proactiva del col·lectiu, incloent tant els infants i adolescents que es troben en situació de risc o desemparats com la resta. Més informació.

La llei equipara el maltractament a infants i adolescents al que afecta les dones. Una de les novetats és que serà la persona maltractadora i no l'infant qui marxi de casa, en la mesura que sigui possible.

D'altra banda la nova llei permet acordar la mesura d'acolliment preadoptiu en interès de l'infant sense el consentiment dels pares biològics i es limita a dos mesos el temps màxim perquè aquests puguin oposar-s'hi. Un cop la resolució sigui ferma no caldrà el seu consentiment per continuar amb l'adopció.

Podeu trobar més informació sobre la llei al web del Parlament o a l'arxiu adjunt.Comparteix