Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.08.2010

TORNADA DELS I LES TRUCAIRES DE GATAMOIX 2010

 Aquest estiu, del 31 de juliol al 8 d'agost, la Fundació Maria Ferret ha tornat a organitzar les colònies agrícoles de Gatamoix concretament a la Finca del Poble Nou situada al camí que puja al Puig de Son Martí, Alcúdia (Mallorca), per tornar a experimentar les costums i formes de viure dels primers habitants de 1876. Han participat una trentena de trucs de MEG entre 17 a 24 anys que formen part del projecte de 4vents.

 

 

Durant aquests dies han realitzat diverses activitats relacionades amb l’estil de vida tradicional d’abans. Han aprés a fer sabó, a fer espelmes, a fer llatra, a cordar cadires, a preparar confitura i cuinar menjar tradicional mallorquí amb foc de llenya. Una altra activitat ha estat la construcció d’instruments de música tradicional com la simbomba que després han utilitzat per acompanyar els focs de camp tot cantant closes, explicant-se acudits i rondalles. La vida a la granja, cuidant els animals i també treballar el camp, ha estat present en el seu calendari d’activitats. Altres dies han anat a fer servei al Parc Natural de l’Albufera i, per altra banda, han pogut gaudir d’algunes estones de platja, visitar la Cova de Sant Martí i anar a Pollença a festejar el simulacre de la batalla entre moros i cristians.
Els i les trucaires han pogut comprovar un estil de vida del camp d’abans i han pogut evidenciar i comparar les comoditats amb les quals vivim en el dia d’avui. Han estat uns dies valorats molt positivament, plens d’aprenentatge, de diversió, de simpatia i de feina conjunta. En resum: han estat uns campaments on l’educació i el medi ambient han estat sempre presents.

 Etiquetes

Comparteix