Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.11.2010

Arbres fruiters per afavorir la biodiversitat

Acciónatura, en col•laboració amb la “Fundación Oso Pardo”, l'Ajuntament d’Alt Àneu i EMD d’Isil i Alós i el Parc Natural de l'Alt Pirineu i impulsat per la Obra Social Fundació "la Caixa", organitza una nova activitat de voluntariat ambiental per tal d’afavorir la biodiversitat dels nostres boscos: una plantada popular d'arbres fruiters el diumenge 7 de novembre, de 9:30 h a 13:30, a Isil, al municipi de l'Alt Àneu al Pallars Sobirà.

Els participants de la plantada es reuniran a la plaça de l’església d'Isil, des d'on caminaran prop d'un quart d'hora per arribar al bosc. Acciónatura els hi donarà el material necessari per fer la plantada l’esmorzar, que es repartirà a mig matí pels voluntaris i organitzadors. 

Una dècada treballant amb voluntariat ambiental
 
Acciónatura fa prop de 10 anys que organitza activitats i porta a terme projectes per la protecció del medi ambient, en aquest temps ha aconseguit mobilitzar a 1.500 voluntaris. En algunes ocasions han estat voluntaris especialitzats i en d’altres com a aquesta es tracta d’activitats obertes a tots els públics.
 
L'únic requisit per ser voluntari és gaudir d' un compromís col·lectiu i de sensibilitat ambiental.
 
Voluntariat sobre el terreny
 
L’entitat organitza periòdicament jornades obertes a tots els públics, les accions duren al voltant de 4 hores i es fan:
  • al riu: restauració de les comunitats vegetals, eliminació d'espècies invasores i manteniment de les replantacions realitzades
  • à l’àrea marina de Sitges: neteja de platges i del fons marí
  • en boscos: gestió de l’espai natura
  • i en zones humides: seguiment de la biodiversitat de la flora i fauna
Cal inscriure’s abans del 3 de novembre per correu electrònic o per telèfon 648 015 878, sempre dirigint-se a Núria Verdeny.

 

 Etiquetes

Comparteix