Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.11.2010

Propostes de muntanya i natura per aquest novembre

Us presentem diverses propostes per fer durant aquest mes de novembre sota la temàtica de la muntanya i la natura. Activitats de cinema i fotografia, culturals així com altres proves, curses, caminades...

Cinema i fotografia  

Es tracta d’un dels Festivals més importants del món en el seu gènere, exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura: expedicions, reportatges de natura, esports d’aventura, documentals ecològics, etc...
 
Es celebra cada any a Torelló (Osona) del 12 al 21 de novembre de 2010.
 
A més de les pel·lícules, el Festival també ofereix exposicions, un espai editorial, així com altres activitats i actes que estan lligats d’alguna forma amb el món de la muntanya.
 
Podeu consultar els tràilers de les 25 pel·lícules de la secció competitiva.  
 
 
El Centre Excursionista Empordanès de Figueres ens obsequiarà amb el seu habitual cicle de cinema de muntanya. Tres dies d’intensa activitat, que es desenvoluparan al teatre Jardí de Figueres.
 
La programació de la Mostra:
  • Dissabte 20 de novembre: projecció de quatre documentals, a partir de les 18 h. Aventura, esquí extrem, caiacs i escalada en seran els protagonistes.
  • Dijous 25 de novembre: documental on els germans Favresse i Sean Villanueva ens mostren una tria d’impressionants escalades a grans parets. A les 21 h.
  • Divendres 26 de novembre: documental sobre l’italià Simone Moro, un dels alpinistes europeus de major prestigi i recorregut. A les 21 h.
 
Concurs organitzat pel Centre Excursionista del Penedès a on s’estableixen un total de quatre temes: Activitat de muntanya, Natura (general), Espais naturals de la vegueria de las Regió III (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) i Activitats del Centre Excursionista del Penedès.
 
El termini per a la recepció de fotografies finalitza el 18 de novembre.
 
 
Organitzat per L’Agrupació Excursionista de Granollers amb el suport de Unnim ObraSocial i la col·laboració, entre d'altres, de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
 
El tema general d’aquest concurs es la fotografia de muntanya amb tots els seus aspectes, humans, esportius... Hi haurà tres categories: “La Muntanya”, “Espeleologia” i “Agrupació Excursionista de Granollers”.
 
El termini per a la recepció de fotografies finalitza el 2 de novembre.
 
 
Cultura
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida organitza aquest certamen que aquest any compte amb les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional, reportatge fotogràfic, millor treball publicat o emès als mitjans de comunicació local i l’altre destinat a Internet.
 
El període d’inscripció es perllongarà fins el 20 de novembre de 2010.
 
 
 
Organitzada per la Secció Excursionista del Foment Martinenc de Barcelona organitza el II Concurs de Ressenyes de Muntanya.
 
Aquest any es divideix el Concurs en dues modalitats: ressenyes de muntanyisme bàsic (senderisme i mitjana i alta muntanya); i ressenyes tècniques (BTT, esquí de muntanya, esquí de fons, espeleologia, escalada, descens de barrancs o raquetes de neu).
 
El treballs tenen de ser inèdits i relacionats amb la muntanya en qualsevol de les seves disciplines.
 
El termini per la presentació dels treballs finalitza el 19 de novembre.
 
Premi convocat des de l’any 2000 per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya amb la col·laboració de Cossetània Edicions, destinat a premiar un recull d’itineraris per muntanya.
 
El termini per presentar els originals finalitza el 31 de desembre.
 
 
Altres proves, curses, caminades...
 
El proper diumenge 21 de novembre se celebrarà la 31a edició de la Caminada Rupit-Taradell, organitzada pel Centre Excursionista Taradell.
 
Es tracta d’una caminada de 43,5 km., que recorre part de les Guilleries i l’Osona. La cita: entre les 6.30 i les 7.30 h al pont de fusta de Rupit.
 
 
 
El Centre Excursionista La Joca Club Alpí de Roquetes (Baix Ebre) organitzarà, el I Km vertical al cim del Caro, el proper diumenge 21 de novembre.
 
Es tracta d’una cursa de muntanya de 7 Km. de recorregut i un desnivell positiu de 1.363 metres que arrencarà a la Casa Carvallo (Caramella) i finalitzarà al cim del Caro (1.442 m), al massís dels Ports.
 
 
Pots veure el vídeo promocional:
 


Etiquetes

Comparteix