Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

15.11.2010

Activitats de gènere

Amb motiu de la celebració, el proper dia 25 de novembre, del Dia Internacional contra la violència de gènere envers les dones, us destaquem algunes de les activitats d’interès que es faran a diferents poblacions catalanes: 

Torelló 

  • Exposició “Maria Teresa Vernet i Real, compromís de gènere i de modernitat”, que es pot veure fins el 14 de novembre a la Biblioteca Dos Rius. Aquesta exposició parla de la figura de l’escriptora i traductora Maria Teresa Vernet, considerada una de les millors novel·listes catalanes en el període immediatament anterior a la guerra civil, amb motiu del centenari del seu naixement. 
  • Sessió de cinefòrum, amb la projecció de la pel•lícula “Happy. Un cuento sobre la felicidad”, dirigida per Mike Leigh., el dijous 18 de novembre a les 20’30 h a la Biblioteca Dos Rius
  • Rèplica de “L’hora del conte” però per a persones adultes. Se celebrarà el mateix 25 de novembre, a les 20’00 h, a l'Arxiu Municipal. En el decurs de l’acte, la Myriam i la Nunila, autores del conte “La cenicienta que no quería comer perdices”, explicaran aquest relat i es reflexionarà sobre la violència contra les dones. Al mateix temps, la Myriam pintarà un quadre a partir del conte. 

Barcelona  


Jornada de reflexió sobre les violències de gènere al món que tindrà lloc el proper dia 23 de novembre a Ca la Dona (c/Casp, 38, ppal. de Barcelona) de 19 a 21h.

 
L’estructura de l’acte és el següent:
·         Presentació del treball de Tamaia i ACSUR–Catalunya i de les perspectives de treball conjunt. A càrrec de Mònica Ximeno (ACSUR-Catalunya) i Rakel Escurriol (Tamaia)
·         Presentació del treball d’acompanyament a organitzacions feministes centreamericanes d’ACSUR-Catalunya i de la Campanya “Sin Mujeres no es democracia”, a càrrec de Marta Tudela (ACSURCatalunya).
·         Reflexió conceptual sobre el concepte de Feminicidi, situació a Centreamèrica i respostes del moviment feminista. A càrrec d’Eveling Carrazco, feminista nicaragüenca.
·         Reflexió conceptual sobre el concepte de Violència masclista, situació a Catalunya en el marc de la llei contra la violència masclista. A càrrec de Beatriu Macià (Tamaia).
·         Debat obert.
 
  • VI Fòrum contra les Violències de Gènere

Fòrum organitzat per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere del 18 al 20 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/Sant Pere més Baix, 7), amb l’objectiu de generar una reflexió al voltant de diversos espais socialitzadors o expressions culturals (cinema, premsa, música...) que perpetuen les relacions desiguals i la discriminació vers les dones i, alhora, veure què podem fer i quines eines tenim com a dones i homes per a lluitar contra la violència de gènere.  

Va dirigit tant a joves i adolescents, demostrant-los els avantatges d’una societat més solidària i igualitària entre els dos sexes; a mares, pares i familiars, posant al seu abast informació i mostrant la importància de la prevenció de la violència des de la perspectiva de gènere; i al teixit associatiu i la ciutadania en general, conscienciant amb que l’eradicació de la violència de gènere és cosa de tots.
 
Es farà també la presentació de la publicació “Primera Trobada de Mesomèrica i el Carib amb la Relatora Especial de Nacions Unides sobre la Violència contra les Dones”.
 
 
Per inscriure`s cal omplir el següent formulari d'inscripció i s’ha d’enviar a l’adreça inscripcions@violenciadegenere.org. També pots inscriure’t trucant al telèfon 605 192 628
  

L´Hospitalet de Llobregat
 
  • XI Jornades de la Fundació Akwaba “Treballant per la ciutadania global: Gènere, apoderament i coresponsabilitat” que tindrà lloc el proper dia 20 de novembre a Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat (Av. Josep Tarradelles 44).

 

10 h. : Jornades d’intercanvi entre el Sud i el Nord  

En aquesta jornada volen arribar a consolidar idees fonamentades en experiències diferenciades, sobre quins serien els processos més adequats per a treballar l’equitat de gènere, i de quina manera aquestes estratègies es poden implantar tant al Sud com al Nord, partint de les diferències socials, culturals i de recursos que tenen ambdues poblacions (L’Hospitalet i Bouaké Costa d’Ivori).   

Comptarà amb la participació de:

 - Hugo Estrella Tampieri Presidente Centro por la Libre Investigacion, Italia,

- Pilar Palacio Investigadora en temes de gènere, violència i pau,

- Malan Christel Gnamien Agent Social MAAG,

- Marth Ettien Evy Sensibilitzadora Drets Humans Maag i presidenta de la Fundació Temps de Diev,

- Alexandra Patricia Jurado Pantoja del Movimiento Social de Mujeres contra la Guerra y por la Paz en Colombia,

- Promotores de convivència i Col·lectiu Dins del Marge de Badalona Sud 

 

17 h: Cicle de Cinema “Mirades Amigues”

Projecció de Mimi, la Joie de Marten Persiel i col·loqui amb Marth Ettien actriu protagonista.  

Un documental que vol mostrar la problemàtica de la Sida a nivell social en relació al accés dels medicaments i que ha estat realitzat per a sensibilitzar a la població sobre la situació de les dones seropositives als països del Sud, prenen com exemple Costa d’Ivori. i Jatun k'ocha és un documental que ens relata com actualment l’aigua no arriba a moltes regions de Bolívia a causa de l’empresa Semapa, absolutament corrompuda pels interessos econòmics.

 
S’ha de confirmar l’assistència abans del 18 de novembre a la Fundació Akwaba, C/Llobregat 145 baixos de L’Hospitalet de Llobregat, telèfon: 93 440 76 96 i correu electrònic ponts@fundacioakwaba.cat.

 

 Etiquetes

Comparteix