Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.12.2010

MEG escolta el futur

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha començat el curs 2010/11 amb molta empenta: ha crescut en nombre de membres i d’agrupaments, també amb nous projectes i noves il·lusions. Un conjunt d’elements que fan que el Moviment encari el futur amb una actitud i energia positives.

MEG va celebrar la 34ª Assemblea General Ordinària el 28 de novembre a Torelló, sota el lema “Escoltant el futur!”. Una expressió que demostra l’optimisme que viu l’entitat tot i la crisi econòmica i de valors que pateix la societat.

 

Durant l’esdeveniment, el comissari general de MEG, Arnau Garcia Conesa, va voler agrair l’esforç de totes i tots els caps que, de manera voluntària, desenvolupen una acció educativa a nivell local i territorial a tot Catalunya a través dels agrupaments i de MEG, respectivament. Garcia va explicar que l’escoltisme i el guiatge és un moviment global, format per més de quaranta milions de persones, amb l’objectiu de deixar el món millor de com l’hem trobat.


“Un món que es presenta avui més obert que mai, on incerteses i expectatives es projecten sobre el futur en una dinàmica de canvis accelerada, que proposa nous reptes i alhora noves oportunitats. Reptes que passen per la construcció d’un món i d’una societat més justa basada en la dignitat de l’esser humà on els conflictes es puguin resoldre pacíficament, on els models de funcionament i desenvolupament siguin sostenibles amb el medi, on totes les persones i pobles puguin desenvolupar-se amb llibertat des de la igualtat i on tothom se senti lligat a tothom seguint una dinàmica de consciència col·lectiva”, va exposar Garcia.
 

El comissari general de MEG va apuntar que el Moviment enceta aquesta nova etapa amb la voluntat de fer “present” l’escoltisme i el guiatge “assumint com a propis els reptes de la societat catalana, contribuint de forma decidida al progrés i a la cohesió social del nostre poble a partir de l’educació d’infants i joves per a que esdevinguin ciutadans crítics, lliures, responsables i compromesos, capaços d’esdevenir els autèntics protagonistes de les seves pròpies vides i del temps que els ha tocat viure”.


El parlament es va cloure amb paraules d’optimisme. “Avui podem dir que som més escoltes i guies, més agrupaments i més extensos pel país. Avui podem dir que hem començat a fer realitat el somni de fer créixer l’escoltisme i el guiatge. Que estem atents per escoltar el futur, per sortir al carrer i dir la nostra transformant el nostre dia a dia des de les petites coses i des de tots i cadascun dels nostres agrupaments”, va apuntar Garcia.

 

A continuació tens més informació sobre la 34ª Assemblea General Ordinària de MEG.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha celebrat la 34ª Assemblea General Ordinària a Torelló (Demarcació de Vic) sota el lema “Escoltant el futur!”.


La 34ª Assemblea General Ordinària en imatges.

Mira els vídeos de les Demarcacions al canal Youtube de MEG.

La cita, realitzada el diumenge 28 de novembre, ha tingut lloc al Teatre Cirviànum de la població osonenca. Durant l’acte s’ha produït el relleu del càrrec de secretari general de MEG i la incorporació de l’administradora general, després de la corresponent presentació i votació. D’aquesta manera, Arnau Casanovas Massana substitueix Benjamí Aguilar Domènech en el càrrec de secretari general, i Mònica Serrano Boira s’incorpora com a administradora general de l’entitat.

Durant l’assemblea també s’han presentat els projectes per a aquest curs 2010/11 i s’ha fet avaluació del curs anterior. A més a més, l’acte ha comptat amb l’assistència del secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, la directora del Secretariat Interdiocesà de Joventut i Delegada de Joves de l'Arquebisbat de Tarragona, Marisa Jiménez, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Torelló, Manuel Romans Sánchez, i, a través de videoconferència, el vicepresident de l'Organització Mundial del Moviment Escolta (World Organization of the Scout Movement, WOSM), Mario Diaz.

Villalbí va destacar la tasca educativa i social que desenvolupa MEG a Catalunya i va agrair el suport de l’entitat durant la seva trajectòria com a secretari de Joventut. Per la seva banda, el regidor de la Joventut de l’Ajuntament de Torelló, va expressar la satisfacció de població osonenca per acollir l’Assemblea General Ordinària de MEG. Finalment, Díaz va excusar la seva presència a través d’una videoconferència en la que va animar als escoltes i guies a seguir treballant en la línia del servei amb els nens, nenes i joves de Catalunya “construint, entre tots, un país i un futur cada dia millor”.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya volem agrair la col·laboració de totes aquelles entitats i persones que han contribuït en l’organització i realització de la 34ª Assemblea General Ordinària de l’entitat i, especialment, al municipi de Torelló per acollir-la.

 

 Etiquetes

Comparteix