Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.12.2010

L’AEiG Damian de Veuster del Sector I participa en l’experiència pilot de la UNESCO “Participació i Construcció Democràtica”

L’AEiG Damian de Veuster del Sector I de la Demarcació Barcelonès i l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí (escola associada a la UNESCO) van participar en l’experiència pilot “Participació i Construcció Democràtica” dins del projecte Comitè de Qualitat Democràtica (CQD) del Centre UNESCO de Catalunya.

L’objectiu del projecte es basa en l’enfortiment de la construcció democràtica a les entitats i les institucions juvenils a fi de fomentar la cultura participativa en aquestes organitzacions i facilitar la introducció de millores per a la qualitat democràtica, a partir de la seva participació. El CQD facilita la generació d’aprenentatges en les competències participatives tant dels membres com de l’organització.

Què es va fer?
El CQD es constitueix amb una persona de cada estament de l’organització (que no tingui altres funcions de representació formal). La seva tasca està legitimada, amb un mandat; és representativa, però no representant; és participada, per la mobilitat de l’experiència.

El CQD es reuneix en sessions de treball pautades, amb dinàmiques que afavoreixen la reflexió i interacció dels membres, al voltant de cinc eixos temàtics: igualtat de la participació, circulació de la informació, presa de decisió, resolució de conflictes i retiment de comptes.

El treball es realitza al llarg del curs, i consta de diferents fases: diagnosi, elaboració, consulta i presentació de propostes, i seguiment de les millores introduïdes.

Aquest projecte té el suport de l’Agència Catalana de Joventut.
 Etiquetes

Comparteix