Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.12.2010

Proposta d’activitats mediambientals

Des de La Fàbrica del Sol, un equipament d’educació ambiental de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, ens proposen les següents activitats mediambientals pel 16 i 18 de desembre: cinema ambiental, mercat d'intercanvi, xerrada i mostra sobre el Banc del Temps i actuacions musicals i activitats artístiques.

16 de desembre, de 18 a 20h.: Amb la col•laboració del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (FICMA) gaudirem d’una tarda de cinema ambiental amb la projecció de dos documentals en VOS participants al FICMA: 

  • Recycled life (38 min): ens mostra la realitat d’un abocador de deixalles a Guatemala, que fa més de seixanta anys que rep guajeros, persones que reciclen les escombraries de la ciutat. Els guajeros, les famílies dels quals creixen en la zona més tòxica de tot Amèrica Central, eren marginats per la societat i ignorats pel govern fins al gener de 2005, quan un esdeveniment devastador va canviar l’aspecte de l’abocador per sempre.
  • Garbage dreams (79 min): segueix la vida de tres nois adolescents nascuts dins el mercat de les deixalles i criats a la població d’escombraries més gran del món, als afores del Caire. Lluny de qualsevol iniciativa "verda" moderna, sobreviuen reciclant el 80% de les escombraries que recol•lecten. Cara a cara amb la globalització del seu negoci, cadascun dels nois es veurà forçat a prendre decisions que afectaran el seu futur i la supervivència de la seva comunitat.

Aquesta activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia (places limitades) al telèfon 93 256 44 30 o bé per correu electrònic a lafabricadelsol@bcn.cat. Per inscriure’s cal indicar el nom i els dos cognoms i un número de telèfon. 

18 de desembre, de 10 a 14 h.: Mercat d’intercanvi, xerrada i mostra sobre el Banc del Temps: UN ALTRE NADAL ÉS POSSIBLE!

Vols formar part del Mercat de Nadal més sostenible? Podrem intercanviar objectes i fins i tot el nostre temps...
Veniu amb tot allò que ja no us faci servei o que ja no vulgueu i canvieu-ho per altres coses que necessiteu. Les coses per intercanviar han d’estar en bon estat.

Amb la col•laboració de l’Associació Barceloneta Alerta i del Pla Comunitari de la Barceloneta ens ensenyaran com funciona el Banc del Temps (intercanvi de temps i coneixements) i s’organitzaran alguns tallers introductoris sobre:

  • Mostra d’activitats del Banc del Temps de la Barceloneta:

De 10.00 a 10.45 h Taller de Cosmètica natural
De 10.45 a 11.30 h Taller de Menjars reaprofitables
De 11.30 a 12.15 h Taller de Dibuix i pintura
De 12.15 a 12.45 h Taller de Manteniment de la bicicleta
De 12.45 a 13.30 h Taller d’Ensinistrament de gossos
De 13.30 a 14.00 h Taller d’Herbes aromàtiques

Per consultar el programa

I durant tot el matí:

  • Mercat d’intercanvi de la Barceloneta. Podeu demanar una taula trucant al tel.: 93 256 33 12 o enviant un correu electrònic a pdcbarceloneta@yahoo.com.
  • Mostra d’entitats de la Barceloneta
  • Actuacions musicals i activitats artístiques

Aquesta activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia (places limitades) al telèfon 93 256 44 30 o bé per correu electrònic a lafabricadelsol@bcn.cat. Per inscriure’s cal indicar el nom i els dos cognoms i un número de telèfon.

 Etiquetes

Comparteix