Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.12.2010

Proposta d’activitats pel mes de desembre


  • Presentació del premi de curtmetratges "Drets Humans"
La Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans (FCONGDH), en el marc de la Declaració Universal dels Drets Humans, ens conviden a participar en la presentació d’aquest premi el proper 10 de desembre a les 18:00 a la llibreria Bertrand de Barcelona, Rambla de Catalunya 37, mitjançant la projecció d’un conjunt de curts de temàtica en Drets Humans.
 
El passat 8 de novembre, en el marc del Festival Internacional de Filmets de Badalona, en roda de premsa, es va presentar la col·laboració entre la FCONGDH i el Festival Filmets, i el premi "Drets Humans" que començarà l’any següent.
 
De cara l’any vinent el certamen constarà d’un premi de curts de temàtica en Drets Humans, amb la col·laboració d’aquestes entitats.
 
  • Conferència de John Pau Lederech i presentació de la Guia de recursos per la pau
Fundació per la Pau ens proposa aquesta conferència que es farà el proper 13 de desembre a les 19 h. a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna, c/ Valldonzella 12, per l’expert en resolució de conflictes i reconciliació John Paul Lederach que oferirà la conferència Transformant conflictes, construint la pau. En la primera part de l'acte, la Fundació per la Pau presentarà la Guia de recursos per la pau, un manual complet per a les persones que vulguin aprendre i fer més sobre la pau.
 
Participants: John Paul Lederach, expert en construcció de pau, resolució de conflictes i reconciliació, Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.
 
Els assistents rebran un exemplar gratuït de la Guia de recursos per la pau que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.  
 
John Paul Lederach és mediador, expert en construcció de pau i resolució de conflictes. A nivell internacional ha participat en processos de pau de països com Somàlia, Irlanda del Nord, Nicaragua, Colòmbia i Nepal. A nivell comunitari, la seva tasca s’ha centrat sovint en la reconciliació dins l’església i la família. És professor de Construcció Internacional de Pau a la Universitat de Notre Dame, als Estats Units. Ha publicat molts llibres sobre resolució de conflictes i mediació. Lederach és un vell amic de Catalunya on va viure fa anys i va estar en contacte amb els primers objectors de consciència. Va escriure un llibre sobre la noviolència al nostre país.
 
Guia de recursos per la pau. En els darrers anys, s’ha constatat a Catalunya un impuls notable a les iniciatives en favor de la pau, la resolució dels conflictes i el desarmament. La Fundació per la Pau acaba de publicar aquesta guia que recull les ONG, campanyes, recursos, formació, organismes, etc. que treballen per la pau. El seu objectiu principal és que aquelles persones que vulguin aprendre, contactar i participar en la construcció de la pau ho puguin tenir tot a l’abast.

 Comparteix