Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.12.2010

Nadal i Reis solidaris 2010-2011

Us presentem diverses propostes amb iniciativa de caire solidari per a aquest Nadal i Reis:

  • Més que un regal!. Campanya organitzada per Intermon Oxfam amb diferents obsequis que més que un regal físic és una ajuda econòmica als països en vies de desenvolupament. 

  • Ja tenim el Nadal a tocar! Idees que us facilitin les compres de paneres i altres regals sense perdre de vista la solidaritat i la transformació social:

- Per un Nadal més just, que els teus regals es converteixin en solidaritat i redueixin la pobresa. Intermón Oxfam ofereix la possibilitat de comprar a través d’Internet de productes d’alimentació, artesania, cosmètica natural i altres elements nadalencs de comerç just.  

- Regals que respecten els drets humans: Setem ens ofereix la possibilitat d’un Comerç Just que és una pràctica d'intercanvi econòmic solidari, que defensa la comercialització de productes dels països empobrits a través de mecanismes més justos amb les famílies productores del Sud i més respectuosos amb el medi ambient. 

- Nadal per tothom ofereix la possibilitat de regalar paneres solidàries elaborades amb productes de comerç just i biològics de qualitat balear. Aquesta empresa treballa la responsabilitat social corporativa i l’1% dels beneficis que obté anualment van destinats a projectes solidaris. 

- Manualitats amb reciclatge. L’Associació Estel-Tàpia posa a l’abast de tothom regalar productes sostenibles elaborats per persones en situació d’exclusió social: tovallons, nines de draps, punts de llibres,... 

- 5 caves, 5 projectes solidaris. Una any més Cava Berdié té com a objectiu destinar el 7% dels beneficis obtingut amb les vendes de cinc tipus de projectes a cinc projectes solidaris. A més, a aquesta campanya de donació dels beneficis també si sumen les següent empreses: Munich, Petit Plaisir, A & A Artesania, Ció Gastronomia Selecta, Músicaclick, Dracnet Projects SL i AlterCompany.  Es tracta d'una iniciativa coordinada pel Programa Voluntariat i Empresa de la Federació Catalana de Voluntariat Social. 

- Productes elaborats per joves amb discapacitats. Ayuda a la Infancia sin recursos enguany ha desenvolupat unabossa cubitera (Ice Bag) que va dins d’una altra bossa de luxe il·lustrada pels nois i noies amb discapacitat i que inclou una postal de Nadal pintada per una persona amb discapacitat.  

Finalment, si t’has quedat amb ganes de conèixer més productes, Fundación Lealtad posa a l’abast un cercador de compres solidàries. En aquest podràs localitzar més productes elaborats per entitats que hi formen part de la Guía de la Transparencia y las Buenas Prácticas de las ONG desenvolupada per aquesta fundació.Comparteix