Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.01.2011

La BBC emet un programa especial sobre l’escoltisme

La cadena anglesa de televisió BBC, va realitzat un programa especial al 2007 en què es revela la història darrere del llibre que va donar el tret de sortida al moviment Scout, Escoltisme per a nois. Els escoltes i guies de Salta (Argentina) s’han encarregat de fer la traducció al castellà. En aquest article volem presentar-te'l o recordar-te'l.

El llibre, escrit pel militar britànic Robert Baden Powell, fundador del Moviment Escolta, va ser publicat per primera vegada a Londres a l’any 1908. Es tracta del quart llibre més venut del segle XX en el món i un dels més traduïts a tots els idiomes a on el Moviment Escolta ha arribat.
 
 
El llibre conté tots els elements bàsics per a aventurar-se en l’escoltisme, és a dir, en l’exploració en el medi natural i que van néixer de la experiència i de la creativitat del fundador el mètode del qual no només ha servit per modelar la història del moviment juvenil més gran del món, sinó que ha entrat dintre de l’àmbit de l’educació i la metodologia en altres àrees i camps educatius.
 
La gran novetat d’aquesta obra va ser el presentar el desenvolupament de les activitats en el medi natural, sobretot en una societat com l'anglesa del segle XIX, amb un alt grau d’industrialització.
 
Una lectura aparentment idiosincràtica encara que també era radical per la seva època, abordant temes moderns com la ciutadania, els joves descontents i la responsabilitat social.
 
Actualment l’objectiu fonamental de les associacions d’educació en el lleure, basades en el model Scout, és desenvolupar programes educatius integrals per als infants i joves. Aquests projectes educatius contemplen la transmissió de valors com el respecte, la tolerància, el diàleg, la interculturalitat i la sostenibilitat, a més a més de fomentar el treball en equip. 

La totalitat del programa està en set parts que a continuació et presentem:

 Comparteix