Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.01.2011

Trobada d’Equips Generals de 4vents i l’Alguer a Mallorca

Aquest cap de setmana 29 i 30 de gener s'ha celebrat a S’Hort de Son Serra de Santa Margalida (Mallorca) la Trobada d’Equips Generals de les quatre entitats que participen al projecte 4vents (Escoltes de Menorca, Federació d’Escoltisme Valencià, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca).

Els objectius d’aquest acte són fomentar les relacions entre les entitats de 4vents, oferir un espai d’intercanvi per conèixer la realitat, reptes i necessitats de les diferents entitats, afavorir un espai conjunt de formació per als equips generals de cada organització, facilitar el coneixement cultural dels diferents territoris, valorar l’activitat i dinàmica de treball de 4vents d’aquests últims dos anys i plantejar els reptes estratègics i l’activitat de 4vents per als propers 2 anys.

Enguany, i per primera vegada, la Trobada comptarà amb la participació d’agrupaments escoltes i guies de l’Alguer. Aquest grup està interessat en formar part del projecte 4vents i assistirà a la reunió en qualitat de convidat especial a fi d’establir ponts de comunicació amb la resta d’entitats.

A la Trobada hi han participat uns 55 escoltes i guies, representats dels Equips Generals de les quatre entitats que formen el projecte 4vents. Aquesta reunió se celebra cada dos anys. L’última es va realitzar a València.

Més informació a www.4vents.cat.

4vents és un projecte de col·laboració entre les entitats escoltes de Catalunya, Mallorca, Menorca i València: Minyons Escoltes Guies de Catalunya (MEG), el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Escoltes de Menorca (EM) i la Federació d’Escoltisme Valencià (FEV).

Aquestes entitats són associacions juvenils sense ànim de lucre unides per un mateix objectiu socioeducatiu escolta i guia, que comparteixen l’entorn cultural, la llengua, la història i una tradició comuna. L’objectiu del projecte 4vents és enfortir la relació i col·laboració entre MEG, MEGM, EM i FEV per donar suport al treball que fa cada una de les associacions al seu territori, a través de la sinèrgia col•laborativa amb la resta d’entitats.


Iniciatives que desenvolupa el projecte 4vents

  • Trobades d’equips generals: espai de treball conjunt entre els equips directius de les diferents associacions i de planificació de 4vents.
  • Trobades de caps o de joves: adreçades a caps en actiu o joves d’una branca concreta i ofereixen un marc d’intercanvi educatiu.
  • Formacions obertes: permeten que els i les caps i membres d’Equips Generals participin de l’itinerari formatiu i de les formacions monogràfiques de les escoles de formació de les quatre entitats.
  • L’Ull: revista de 4vents. Aquesta publicació és un dels canals de difusió de l’activitat del projecte 4vents i de les entitats que hi participen. A més, és una eina de reflexió.
  • Rebombori: iniciativa que promou la mobilitat, els intercanvis i el desenvolupament de projectes conjunts entre agrupaments de diferents territoris que formen part de 4vents.
  • Altres iniciatives de 4vents: el calendari anual, la traducció de documents internacionals, la cessió i ús de les instal•lacions de les associacions i el camp de treball Gatamoix.
     


Etiquetes

Comparteix