Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.02.2011

XVa Trobada de Constructors d'Iglús, Ohmamiglú'11

Els dies 19 i 20 de febrer de 2011 es farà la XVa Trobada de Constructors d'Iglús, Ohmamiglú'11, al Pla d'Anyella (La Molina, Terme municipal de Toses), organitzada per l’Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya.
 
La Trobada, única al Pirineu, consisteix en construir entre 30 i 40 iglús per passar-hi la nit de dissabte a diumenge. No es una activitat competitiva tot i que s’entreguen dos preuats trofeus a d’iglú més ben construït i a d’iglú més original. La Trobada començarà dissabte 7 de febrer a les 9 del matí amb la recepció dels participants de tota Catalunya, de València, de Madrid, del País Basc, d'Alemanya, de Suïssa i de França. Son grups d’escoltes, de muntanyencs i grups familiars (es calculen uns 200). Els iglús es distribuiran formant un cercle al voltant del qual s’encendrà una foguera.
 
El 19 de febrer, a les 18 h.,  al local "l'Aixopluc", a tocar de les oficines centrals de La Molina, zona del Telecabina Alp 2500, es farà un Acte Cultural amb la participació de l'explorador i aventurer José Manuel Naranjo, tot un referent en les exploracions àrtiques i tot seguit, en Francesc Bailón, antropòleg especialitzat en la cultura Inuit, ensenyarà una nova tanda de jocs tradicionals innuits. Els Esplais i Caus escoltes que vinguin a l'Ohmamiglú podran aprofitar l’ocasió per incorporar nous jocs al seus repertoris.
 
Seguidament es preparà el sopar i vetlla a la vora del foc, que tindrà lloc en nit de pleniluni.
 
Al document adjunt trobareu informació detallada, com efectuar l’inscripció i el Pla de Seguretat.

 Etiquetes

Comparteix