Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.02.2011

Entrega dels XII Premis APPEC a la Nit de les Revistes

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) entrega els XII Premis APPEC durant la Nit de les Revistes. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), membre de l'entitat des del 1997 a través de la revista El Correu, ha assistit a la vetllada.

 


El Correu és la revista de MEG. La publicació, que s'edita trimestralment (gener, abril, juliol i octubre) ofereix informació, propostes i eines per a l'educació en el lleure. El Correu és un pont entre l'escoltisme i el guiatge del Moviment i la societat catalana d'avui. La revista s'adreça a tots els membres de MEG i a totes aquelles persones interessades en conèixer la proposta educativa de l'escoltisme i el guiatge.
Consulta tots els números de El Correu.
Més informació.


L'acte, celebrat dimecres 2 de febrer al vestíbul del CCCB, va guardonar la publicació Cuina com a millor revista i va reconèixer la tasca de l'autora de Les Tres Bessones, Roser Capdevila, que ha cedit el seu fons bibliogràfic a la Biblioteca de Catalunya. Consulta tots els guardonats als XII Premis APPEC.


La Nit de les Revistes va estar presidida per l'Hble. Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura, i pel president de l'APPEC, Lluís Gendrau. La vetllada, conduïda per Xavier Graset, va comptar amb l'assistència de nombroses personalitats del món de la comunicació i la cultura, empreses col·laboradores, així com els editors de les revistes que formen part de l'APPEC.


Durant el seu discurs, Gendrau va parlar del bon moment que viu la premsa en català, fent referència a l'augment del 13,6% que ha viscut el sector en dos anys i a l'adaptació a les noves tecnologies (50 de les 142 publicacions de l'APPEC tenen aplicació ipad i sumen un milió de lectors). Per la seva part, Mascarell també va destacar la bona situació de la premsa autòctona tot fent un breu repàs històric per l'evolució de les publicacions periòdiques de Catalunya des de la fundació de l'APPEC, procés en el que l'actual el conseller de Cultura va participar-hi (1983).


Un dels moments més emotius de la Nit de les Revistes va ser l'efusiu aplaudiment que el públic assistent va donar a Roser Capdevila durant l'entrega del premi personal que l'autora va rebre per la creació i repercussió internacional de les Tres Bessones.


Durant la vetllada es van entregar onze guardons, dins les següents categories:

Guardons especials:

 • Revista que ha celebrat 25 anys: La Gaseta.
 • Revista que ha celebrat 50 anys: Nous Horitzons.
 • Premi especial de la Junta de l'APPEC: Salvador Balcells, per la seva tasca i contribució com a secretari tècnic de l'APPEC durant vint anys.

Guardonats per votació popular:

 • Millor portada: Serra d'Or (votada pels assistents de la Nit de les Revistes).
 • Revista més popular: L'Avenç.

Guardonats pel jurat dels Premis 2010:

 • Millor Acció Promocional: Auriga.
 • Millor Acció Digital: Cupatges.
 • Millor nova publicació: Cotxes.
 • Millor editorial: Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Per la seva capacitat d'impulsar Vèrtex, una publicació de referència i líder al sector complementada amb accions específiques, edició de materials, activitats de muntanya, premis, fitxes, tracks i edicions virtuals, entre altres.
 • Millor revista: Cuina.
 • Premi a una persona: Roser Capdevila.

 Etiquetes

Comparteix