Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.02.2011

Celebra l'Any Europeu del Voluntariat!

 El 2011 és l’Any Europeu del Voluntariat i es presenta ple d’activitats, congressos i projectes socials. L’objectiu és reconèixer la feina de totes les persones voluntàries i impulsar la participació cívica i el voluntariat. El lema de l’any europeu és “Fes-te voluntari, marca la diferència!”.


Un any per promoure el voluntariat i fomentar la participació cívica, impulsar les organitzacions de voluntariat, reconèixer els voluntaris i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat. Tots els Estats Membres de la Unió Europea, s’han unit a la iniciativa i durant el 2011 s’han compromès a fer diferents accions amb l’objectiu central de potenciar les activitats voluntaris i difondre entre la societat els valors que es troben en la base d’aquesta acció: valors de participació activa, solidaritat, progrés i justícia social, compromís ciutadà, inclusió social, suport intergeneracional, etc.
 
A Europa ja n’hi han més de 100 milions de persones i més de 600.000 a Catalunya que estan compromeses amb activitats de voluntariat i experiències solidàries per millorar la societat.
 
Inauguració oficial de l'Any Europeu del Voluntariat
La inauguració oficial es va fer el passat 1 de febrer a Madrid, a la sala d’actes del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualatat. L’acte va servir també per presentar el Programa Nacional d'Acción i reflexionar sobre la situació actual del voluntariat. Podeu consultar el programa  
 
Marketplace 11/11/11
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) realitzarà diverses accions de sensibilització sobre el voluntariat. Una d’elles serà el MarketPlace, la principal activitat de ressò a nivell europeu. Es tracta d’una iniciativa originària d’Holanda que consisteix en una compra-venda de projectes solidaris entre organitzacions socials, empreses, mitjans de comunicació, agents educatius i administracions públiques. El Marketplace es farà a Barcelona el dia 11/11/11 i serà el primer Marketplace que es farà a Catalunya. Les entitats federades/FCVS i les empreses que ho desitgin ja poden començar a presentar projectes per tal de participar-hi. Persones de contacte: Eva Lleonart i Laura Codina +INFO: voliempresa@federacio.net
 
II Congrés Europeu del Voluntariat
El Departament de Benestar Social i Família organitza de cara a l’octubre del 2011, el II Congrés Europeu del Voluntariat, amb l’objectiu de construir un espai per al diàleg i l’explicació d’experiències i bones pràctiques del sector associatiu i de voluntariat tant per a la promoció, el reconeixement, la formació de les persones voluntàries com per a la millora en la captació i fidelització d’aquestes persones en les entitats on es desenvolupa el voluntariat.
 
III Congrés del Tercer Sector Social
La Taula del Tercer Sector, que agrupa 29 federacions d’entitats –entre elles la FCVS- convoca per tercera vegada el III Congrés del Tercer Sector amb l’objectiu d’agrupar les 7.500 entitats socials de Catalunya per enfortir la identitat, valors i capacitats del sector, i reclamar més i millors polítiques socials públiques. El congres es farà els dies 24 i 25 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Les inscripcions ja estan obertes.
 
2n Congrés de les Associacions de Barcelona
Durant el 2011, Barcelona acull també un altre congrés, en aquest cas el II Congrés de les Associacions de Barcelona, organitzat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). El tret de sortida es va donar a finals d’octubre i s’allargarà fins el 30 d’abril. Durant tots aquests mesos s’organitzaran debats als diferents barris de la ciutat entorn a tres grans eixos: el reconeixement de l’associacionisme, el finançament i l’ús de l’espai públic. A més, ja està en marxa el Congrés Virtual en què es pot debatre sobre els tres eixos de manera on-line a través de la web del 2n congrés.
 

 

Més informació a:

http://www.voluntariado2011.es/ano-europeo-espana/documentos/diptico_ano_europeo_voluntariado.pdf

 
 
 

Aquest contingut ha estat publicat a Xarxanet.org.

 

 

 

 

 

 Etiquetes

Comparteix