Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.02.2011

Neix Somescola.cat, una coordinadora d’entitats en suport del model català d’Ensenyament

Representants de quaranta-tres entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu, entre les que es troba Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, van presentar ahir, a l’Institut Verdaguer de Barcelona, Somescola.cat.

Aquesta agrupació d’entitats neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure. 

La iniciativa sorgeix arran de les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el model actual d’immersió lingüística amb el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya àmpliament reconegut i aplaudit, tant aquí com a Europa, i qüestiona la metodologia d’immersió. Així Somescola.cat vol refermar el suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que representa per als alumnes. 
 
El grup d’entitats va presentar també el web www.somescola.cat, que canalitzarà tota la informació sobre la coordinadora i totes les accions que es realitzaran en suport al model educatiu actualment vigent, i que s’aniran presentant en els pròxims dies. El web també inclou diverses informacions sobre el marc legal actual i el manifest de la campanya, al qual es podran adherir totes aquelles entitats i particulars que ho desitgin. En aquest sentit, la plataforma fa una crida als centres educatius, les entitats i els particulars a adherir-se al manifest a través d’aquest formulari.
 
El grup promotor de Somescola.cat està format per les següents entitats:
 
Agrupació Escola Catalana (AEC), Associació de Mestres Rosa Sensat, CCOO de Catalunya, Centre Unesco Catalunya – Unescocat, Consell de la Joventut de Barcelona
Consell Nacional de la Joventut, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), FAPAC, FAPAES, Federació d'Organitzacions per la Llengua, Federació Ensenyament USOC, Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Institució Escola CIC Institut d'Estudis Catalans (IEC), Intersindical – CSC, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Òmnium Cultural, PEN Català, Plataforma de Professors de Català de Secundària, Plataforma pel Dret Decidir (PDD), Plataforma per la Llengua, UGT de Catalunya, USTEC- STES, Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO.

 Etiquetes

Comparteix