Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.02.2011

Allarguem la Diada del Pensament!

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya volem allargar una mica més la Diada del Pensament 2011. Perquè volem que la reflexió sobre la tasca que fem els escoltes i les guies de tot el món  duri més d'un dia.

Avui us presentem totes les felicitacions de la Diada del Pensament que hem rebut.

Cada

22 de febrer

, els escoltes i guies de tot el món celebrem la

Diada del Pensament

amb l’objectiu de prendre consciència de com l’acció internacional i local que desenvolupem pot contribuir a millorar la societat a nivell global. Enguany el tema que tractem és la

Pau

.

Per això, des de les tres entitats que formem part de la Federació Catalana de l’Escoltisme i el Guiatge (FCEG), Acció Escolta de Catalunya (AEC), Escoltes Catalans (EC) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), volem regalar-vos una dinàmica per treballar la pau positiva al cau.

Volem que el recurs Figures de Pau us ajudi a explicar què és la pau positiva al cau i que la treballeu amb vosaltres mateixos, amb els i les membres de l’agrupament i amb l’entorn. Aquesta activitat ha estat dissenyada per Chené Gómez, i cedida per l’ONGD Creart.

Si realitzeu l’activitat, agrairem que envieu dues o tres fotos de l’obra acabada i del taller a l’adreça info@creart.org.es.

Moltes felicitats escoltes i guies! Gràcies per la vostra tasca diària!

Sempre a punt!


 

Avui hem rebut moltes felicitacions d'altres entitats escoltes i guies internacionals per la Diada del Pensament i volem compartir-les amb vosaltres:

Postals del World Thinking Day

Postal de l'Associació de Guies Scouts de Venezuela

Postal de les Guies Catòliques de Bèlgica

Pstal de les escoltes i guies dels Països Baixos

Postal de les Guies Catòliques d'Irlanda

Postal de l'Associació de Guies de Bielorrussia

 

Postal de les guies dels Estats Units

Més informació de la Diada del Pensament a l'espai de l'Eix del curs de MEG.

Postal de l'Associació Ucraïnesa de Guies


Envia'ns la teva postal de la Diada del Pensament a comunicacio@escoltesiguies.cat i l'afegirem en aquest apartat.

La Diada del Pensament (World Thinking Day) és una jornada de celebració mundial per a totes les guies i tots els escoltes del món. Se celebra el dia 22 de febrer, dia en que van néixer els fundadors de l’escoltisme i el guiatge mundial: Lady Olave Baden-Powell y Robert Baden-Powell.

La World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS, Organització Mundial de l’Escoltisme i el Guiatge) organitza aquesta diada des de fa anys. És un dia especial perquè es té l’oportunitat de prendre consciència de la dimensió internacional de l’escoltisme i el guiatge i del paper que aquests poden exercir des de l’acció local de cada agrupament, cada unitat i cada persona, per arribar conjuntament a una acció global. Actualment el moviment escolta i guia compta amb 38 milions de participants. Enguany, la WAGGGS ha triat la igualtat de gènere i apoderament de la dona com a tema per treballar durant la Diada del Pensament.

 Etiquetes

Comparteix