Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.03.2011

L’AEiG Montpalau durà a terme un projecte ramader als Campaments de refugiats Sahrauís

10 caps de l’AEiG Montpalau de Pineda (Demarcació de Girona), juntament amb el Col.lectiu de Joves pel Sàhara, duran a terme un projecte solidari del 7 al 20 de març, als campaments de refugiats sahrauís, al sud oest del desert de Tindouf a Algèria. El projecte d’aquest any és ramader i l’objectiu és comprar un ramat de xais i fer un tancat pels animals, al centre de mutilats de mines antipersona, que permetrà als interns l’autosuficiència pel que fa a obtenir llet i carn pel seu consum. 

Enguany, també tenen previst anar a Dajla, el campament de refugiats més allunyat i realitzar altres visites com ara al centre de joves amb minusvalia psíquica, i a escoles, així com al centre de formació de dones, entre altres.
 
Els pinedencs també es trobaran amb escoltes sahrauís; un moviment molt valorat en un context difícil.
 
Durant el viatge viuran amb les famílies dels infants que passen l’estiu a Pineda i l’Alt Maresme en el programa d’acolliment que es fa cada any.
 
El viatge també servirà per dur medicaments bàsics, material escolar i roba d’abric, tal i com ja van fer l’any passat. Gairebé mitja tona de material.
 
Per finançar el projecte s’han fet concerts, un vermut i un berenar popular, entre moltes altres iniciatives a les escoles i gràcies a donacions particulars i de centres mèdics. El viatge compta amb el suport del l’agrupament i d’una subvenció de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). Els costos del viatge van a compte de cada membre del grup.
 

 Etiquetes

Comparteix