Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.03.2011

L'AEiG Maspons i Anglasell rep un Premi d'Educació en el Lleure per la reconstrucció d'una escola a Nicaragua

La VII edició dels Premis d’Eduació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla ha comptat, com a novetat, amb un nou premi atorgat per la Secretaria de Joventut de la Generalitat, ofert a la millor experiència o projecte fet per joves i/o adreçat a joves. Aquest premi ha recaigut en l’AEiG Maspons i Anglasell de Bigues i Riells (Demarcació Vallès/Maresme) pel “Projecte Somotillo: reconstrucció i remodelació d’una escola” a Nicaragua. El jurat ha premiat aquest projecte perquè simbolitza la tasca feta des de la base associativa per tots aquells joves que de manera voluntària dediquen part del seu temps a l’educació d’infants i adolescents, en aquest cas amb l’objectiu d’establir llaços entre el municipi vallesà de Bigues i Riells i la població nicaragüenca de Somotillo a través de la rehabilitació d’una escola.

 
La resta de premiats en aquesta setena edició han estat, en la modalitat de projectes i experiències: “Casal Xic”, de l’Associació Lax’n’Rock música, educació, cultura i lleure del Vendrell; el projecte “Centre Obert TRIA”, de la Fundació Comtal de Barcelona, i “KSAMEU: projecte socioeducatiu per a adolescents i joves”, de la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül, de Figueres. Finalment, s’ha concedit un premi a la trajectòria a la Revista Estris, de la Fundació Pere Tarrés de Barcelona.
 
Els Premis d’Educació en el Lleure, que compten amb el suport de la Secretaria General de Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure. Els premis consten de 6 guardons de 4.000 euros cadascun.
El jurat d’enguany ha estat format per Víctor Albert, Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Enric Puig, Rafa Ruiz de Gauna, Joan Tarrida i Eduard Vallory.
 
L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat 1 de març, a les 19 h., a la sala Cotxeres del Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107 de Barcelona. Una hora abans de l’acte, a les 18 h, en motiu del lliurament, hi va haver l’actuació musical del grup la Trescai la Verdesca als jardins del Palau Robert.
 
El lliurament va comptar amb la presència de Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla; Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Víctor Albert, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

 

 Etiquetes

Comparteix