Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

10.03.2011

El 19 de març diguem "Prou al racisme"!

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) volem convidar a tots els infants i joves tots els agrupaments de Catalunya a participar al’acte que organitza SOS Racisme-Catalunya, juntament amb altres entitats del territori, el proper dissabte 19 de març contra el racisme a les 16.30h al Passeig Lluís Companys, davant de l’Arc del Triomf.

Sota el lema “Diguem prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia”, aquesta acció pretén sumar esforços per la convivència i la cohesió social i alhora dir “prou” a l’escalda racista que estem patint actualment.

 
Per això, us convoquem a les 16.30h al Passeig Lluís Companys, davant de l’Arc del Triomf, on tindrà lloc una activitat antiracista per a joves i infants de la mà dels grups Grimpallunes i Ai’Las. Els primers, faran música i animació per transmetre valors tan importants com el respecte als altres, a la diversitat, entre d’altres. Els segons, Ai’las, tenen previst un repertori de jocs participatius i cançons de diferents llocs del món. Us esperem a primera fila per dir la vostra contra el racisme i per una societat justa i inclusiva!

 

Per què la vostra implicació?

Per nosaltres és prioritari el treball amb els joves i els infants, i creiem que heu de ser els primers en la lluita antiracista i en la definició col.lectiva de la societat que volem.
 

Volem les vostres mans, en foto!

Per preparar la vostra contribució a l’acte, podeu participar en la cursa a contrarellotge per “construir” un mural virtual de mans que diguin prou. Volem arribar a les 1.000 imatges abans de l’acte del 19 de març. Per això us demanem que us feu fotografies amb les vostres mans on hi escriviu “Prou a” alguna cosa que us indigni – “prou a les desigualtats”, “prou a les fronteres”...Hi ha mil prous per pensar i volem fotografies on apareguin totes les idees dels infants i joves! Nosaltres ja ho hem fet!

Envieu-les a sosracisme@sosracisme.org abans del dia 19 de març!
 
A banda de formar part del mural que projectarem durant l’acte, les penjarem totes a Flickr.com/photos/diguemprou
 

Més informacions de l’acte:

  • Què: “Diguem prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia”.
  • Quan: dissabte 19 de març.
  • On: Passeig de Lluís Companys (davant de l’Arc de Triomf).
 
Horari:
  • 16.30h-18h: Actuacions infantils.
  • 18h-20h: Acte central (intervencions i peces musicals).
  • 20.30h-22h: Concert final 

 

Acte Central i Concert final:

L’acte central comptarà amb les intervencions d’intel·lectuals de luxe com Isabel Clara-Simó, Manel Barceló, Xavier Besalú i Sami Naïr. També hi haurà grans actuacions musicals de Yacine & The Oriental Groove, Pau Alabajos, West Barna, 9Son, Sabor de Gràcia, Che Sudaka i molts més

Perquè s’escampi la notícia de l’acte i creixi la mobilització hem realitzat vídeos de promoció amb col·laboracions de personatges de renom. En breu seranaccessibles juntament amb altres materials (falques, baners, etc). a la web de l’acte: http://sosracisme.org/diguemprou/
 
Pel que fa al manifest que impulsa l’acció, heu de saber que ja hi ha més de 70 entitats i més de 200 persones que s’hi han adherit. Entre aquestes hi ha els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), el Consell Nacional Joventut Catalunya (CNJC) o l’Institut dels Drets Humans de Catalunya així com personatges tan reconeguts en la nostra societat com Raimón, Lluís Llach, Isabel-Clara Simó, Jordi Dauder, entre molts d’altres.
 
 
Més informació:
Al web de MEG.
Seguiu-nos i feu córrer el missatge per les xarxes socials:
o        Twitter.com/diguem_prou

 Comparteix