Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

30.03.2011

La FCEG rep el Memorial Lluís Companys 2011

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) va recollir el premi Memorial Lluís Companys 2011 a la Nit Irla, celebrada el passat 25 de març al FAD de Barcelona. El premi, atorgat per la Fundació Josep Irla, reconeix aquelles entitats o persones que destaquen pel seu treball per l’emancipació de les classes populars i els col·lectius més desafavorits.

 

 

Víctor Muntés, vicepresident de la FCEG i president d’Escoltes Catalans, va ser l’encarregat de recollir el guardó. Muntés va destacar el treball que realitza la FCEG pel reconeixement internacional de l’escoltisme i el guiatge català i el procés d’unitat viscut entre les tres entitats escoltes i guies que formen l'entitat (Acció Escolta, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) encetat ara fa dos anys i que, entre d’altres fites, possibilitarà la celebració de la Trobada de Caps 2011 els propers dies 29, 30 d’abril i 1 de maig.
El Memorial Lluís Companys 2011 també va premiar l’escriptor Màrius Serra. Paral·lelament, durant la Nit Irla, es van lliurar dos altres guardons més: el Memorial Francesc Macià, a Xavier Rubert de Ventòs i d’Aire Nou de Baó, i el Assaig Breu Irla, atorgat a l’obra “Catalunya i Euskadi. Nació còncava i convexa” d’Antoni Batista.
 
La FCEG, amb una trajectòria de més de 30 anys, ha estat premiada en altres ocasions: els VI Premis Lluís Carulla (2010), en reconeixement a la seva trajectòria; el premi de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (2007).
 

 Etiquetes

Comparteix