Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.05.2011

Cap de setmana històric per l'escoltisme i el guiatge català

Després de l’èxit rotund de la Trobada de Caps 2011 i d’un cap de setmana esplèndid, ara ens toca recordar aquest moment històric. Mira les fotos de la TCaps, el vídeo del Raid i del “Què tenim?” de la Federació Catalana de l’Escoltisme i el Guiatge.

 

Si tens fotos de la Trobada de Caps 2011 i vols compartir-les amb la resta del moviment, envia un correu a comunicacio@escoltesiguies.cat i t’explicarem com fer-ho.

 Aquest cap de setmana l’escoltisme i el guiatge català han viscut una trobada històrica a Manresa on hi ha participat més de més de 1.000 caps escoltes i guies i 200 organitzadors, col·laboradors i convidats.

La Trobada de Caps 2011, organitzada per Federació Catalana d’Escoltisme Guiatge, ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials. El hashtag #tcaps2011, proposat per l’organització, va ser trending topic en català a Twitter durant diversos moments del cap de setmana!

Durant els tres dies, s’han dut a terme diverses activitats tan lúdiques com reflexives, que han servit per debatre l’actualitat i el futur del moviment escolta i guia a Catalunya. Hem viscut el Raid urbà més multitudinari que s'ha fet al país, la Plafonada, una dinàmica ambientada en la comunicació 2.0, a més a més del concurs de Salt de Fulards, concerts i moments ben emotius.


La Trobada de Caps 2011 es va inaugurar dissabte al matí i va comptar amb la participació de l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i el president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Arnau Garcia. Camprubí va destacar el seu passat escolta tot agraint al moviment el haver escollit Manresa com a lloc de celebració d’aquesta fita històrica. Puig va destacar la importància de l’escoltisme i el guiatge com a generador de lideratge, recordant també el seu passat escolta, i va demanar als joves que fessin un esforç en aquest procés d’enfortiment del moviment, que pot ser un model pel país. Per últim, Garcia va animar a tots els i les participants a gaudir de la trobada i a construir un nou marc per un escoltisme més fort. També va destacar el creixement del moviment en temps de crisi, com a alternativa de transformació social sòlida i des del voluntariat.


Al Raid, l’activitat central de la trobada, es va organitzar a tots els participants en 56 grups que, durant tota la jornada, van voltar per Manresa cercant reptes i posant en comú idees personals. A més a més, es van programar un seguit de ponències desenvolupades per persones de referència en cada un dels àmbits que es va tractar, entre els que destaca el president de la regió europea de la World Organitation of the Scout Movement (WOSM), Craig Turpie. Aquestes van permetre als participants generar debat entorn a temes clau que afecten l’escoltisme i el guiatge com el lideratge, l’espiritualitat o el compromís amb el país.


Durant l’acte de clausura de la Trobada de Caps 2011 es va presentar un fulard gegant, format per diversos fulards d'agrupaments de les tres associacions que formen la FCEG, símbol de la unió, il·lusió i energia amb què s’inicia una nova etapa de treball conjunt. Craig Turpie i el secretari general de la Direcció General de Joventut, Toni Reig, van tenir paraules de reconeixement per a l’escoltisme i el guiatge català a nivell mundial.


Moltes gràcies
a tots i totes per haver contribuït a l’èxit d’aquesta Trobada de Caps! Ha estat inoblidable!
 Comparteix