Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.09.2011

Una trentena d'Escoltes i Guies dels Països Catalans han participat al camp de treball GATAMOIX 2011

 

Del 23 al 31 de juliol, la Fundació Maria Ferret, en col·laboració amb el projecte 4vents (www.escoltes4vents.org), ha organitzat un camp de treball a l'antiga Colònia Agrícola de Gatamoix, Alcúdia (Mallorca), per viure l'experiència del dia a dia dels colons de 1876.

Hi ha participat una trentena d'Escoltes i Guies dels Països Catalans, provinents dels següents agrupaments:

AEiG Cohinoor - Xàtiva (FEV)
AEiG Sebastià Montraveta - Gironella (MEG)
AEiG Fent Camí - Tarragona (MEG)
AEiG Sant Roc - Alaró (MEGM)

Al llarg d'aquests dies, els i les participants han realitzat diverses activitats vinculades a l'estil de vida tradicional de l'època: fer sabó, confitura, cuinar amb foc, tenir cura dels animals, construir instruments de música tradicional... Però també han realitzat tasques de voluntariat ambiental al parc Natural de l'Albufera d'Alcúdia. En les vesprades no hi han faltat les gloses ni les rondalles!

La descoberta i vivència de l'estil de vida en el camp de finals del segle dinou, ha aportat nous coneixements d'autosuficiència als i les participants tenint sempre molt present la cura pel medi ambient rural. Segurament, la tornada a casa serà un redescobriment de moltes comoditats que donaran molt per pensar!

Gatamoix compta amb la col·laboració del Parc Natural de s'Albufera d'Alcúdia, l'AEG Sa Marjal, l'AEG Sant Josep Obrer, l'AEG Eladi Homs i de totes les persones que ho han fet possible.

Organitza:
FMF


En el projecte de col·laboració:
4VENTSComparteix