Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.11.2011

MEG participa a la XIII Trobada d’Entitats del Triangle Jove

Del 21 al 23 d'octubre s'ha celebrat la XIII Trobada d’Entitats del Triangle Jove amb l'objectiu de debatre sobre l'impacte de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la comunicació, l’educació o la participació, i com això afecta els i les joves i quin és el paper de les associacions juvenils.

 

La trobada, celebrada a Ciutadella (Menorca), ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de joves del País Valencià, Catalunya i les Illes. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) hi ha participat com una de les entitats de referència dins l'àmbit de l'associacionisme educatiu català.

En Sergio Carrión, comissari del Sector I, i en Quim Framis, membre de l'AEiG Bernat Perpunter (Demarcació V/M), han estat els representants de MEG a la XIII Trobada d’Entitats del Triangle Jove. Segons explica Carrión s'endú dos reptes: un per les associacions educatives i un altre pel Moviment. El primer fa referència a la tasca de les entitats per educar infants i joves en l'ús responsable de les TIC (controlar la quantitat d'hores en que s'utilitzen, fer una bona tria dels continguts que es consulten, educar a persones perquè siguin crítiques amb les informacions que troben, etc.). El segon, proposa que MEG comparteixi els continguts, publicacions i recursos que es generen des del Moviment amb altres entitats a fi de fer més xarxa.

Durant la trobada es van desenvolupar diverses taules rodones amb personalitats destacades dins l'àmbit de les TIC com el director de Vilaweb, Vicent Partal, el vicerector de Tecnologia de la UOC, Llorenç Valverde, o les membres de la Fundació iBit, Immaculada Salamanca i Melissa del Cerro. Carrión comenta que una de les idees que li va impactar més va ser la que va transmetre Vicent Partal. “Si volem aparèixer als mitjans de comunicació hem de treballar en xarxa amb els agrupaments de MEG i també amb altres entitats per poder fer accions més grans i tenir més ressò a la societat catalana en general”, explica Carrión.

Per la seva banda, Framis comenta que un altre dels temes rellevants que es van tractar durant la Trobada és la "importància de l'educació com a generadora de persones compromeses i transformadores en l'ús de les TIC". També afegeix que seria molt útil realitzar una "trobada amb els escoltes i les guies d'arreu del territori nacional amb l'objectiu de crear un espai d'intercanvi d'experiències".

Els representants de MEG a la XIII Trobada d’Entitats del Triangle Jove comenten que, a nivell intern, el Moviment pot “millorar” els seus “mètodes de participació i democràcia a través de l'ús de les TIC”. A més a més, a nivell extern, MEG també pot “contribuir a canviar les estructures de govern per fer-les més participatives i democràtiques. Segons Framis, en aquesta trobada "s'ha constatat que entre les associacions juvenils del País Valencià, el Principat i les Illes hi ha molt més que una llengua comuna".

La XIII Trobada d’Entitats del Triangle Jove ha culminat amb la redacció d'una declaració.

Mira les fotos de la XIII Trobada d’Entitats del Triangle JoveEtiquetes

Comparteix