Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

28.11.2011

'Eduquem persones, construïm país' amb rècord de participació

Aquest cap de setmana del 26 i 27 de novembre, s'ha celebrat la 35a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) en la que hi han participat 424 persones, un record d'assistència respecte les assemblees anteriors. L'acte s'ha realitzar al Teatre Ateneu de Sant Celoni.

Sota el lema "Eduquem persones, construïm país", el comissari general de MEG, Arnau Garcia, ha volgut remarcar que, per tercer a

ny consecutiu, ha augmentat el nombre d'infants i joves que participen a l'entitat. També ha destacat que els i les caps i els responsables associatius de MEG són persones "voluntàries" que dediquen una mitjana de 1.300 hores anuals, cada un i una, sense cap compensació econòmica, a fer les activitats educatives de tots els dissabtes, campaments i camps de treball. Això, segons Garcia, significa que "en volum econòmic i segons el conveni de lleure", els membres de MEG mouen més de "35.000.000 d'euros anuals" que es capitalitzen "pel país" des de MEG.

El comissari general de MEG també ha remarcat que les activitats que es realitzen als caus s'han encarit degut a l'increment del "preu del transport públic o dels operadors privats, de les cases de colònies i albergs públics". I és que les activitats de MEG s'organitzen des de la gratuïtat. "Nosaltres no hi guanyem res a canvi, només estem fent un servei al nostre poble i al nostre país", ha explicat Garcia.

Durant l'Assemblea General Ordinària de MEG 2011 s'ha escollit la Trini Molist, com a comissària general de l'entitat, i la Laia Martí, com a coordinadora de relacions. L'acte ha comptat amb la presència de nombroses entitats de la cultura i l'escoltisme i el guiatge català, i la participació del secretari de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, i la comissària fundadora de les Guies Sant Jordi i impulsora del guiatge a Catalunya, Rosa Maria Carrasco, entre altres personalitats. Un dels moments destacats de la jornada ha estat l'aprovació de l'inici d'una fase de construcció d'un marc unitari per l'escoltisme i el guiatge català.

Mira els tweets de la 35ª Assemblea General Ordinària de MEG amb el hashtag #agomeg.

Llegeix l'entrevista que vam fer-li a la Rosa Maria Carrasco a El Correu 77 (contraportada).

Més informació de la 35ª Assemblea General Ordinària de MEG.Etiquetes

Comparteix