Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.12.2011

Posant el pessebre al Montsant

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre l'AEiG Mare de Déu del Montsant-Verge del Cim ha col·locat, com marca la tradició, el pessebre al cim de l'ermita de la Mare de Déu de Montsant, al límit dels termes de Cornudella (Albarca), la Morera i Ulldemolins, al Priorat.
 
A continuació us passem la crònica que ens han enviat els de l'AEiG Mare de Déu del Montsant-Verge del Cim:
 

”Els infants i joves de l’agrupament han pujat el pessebre a peu, per etapes, des de Reus fins al Montsant. Enguany han canviat el recorregut, adoptant el tram de la Ruta del Carrasclet de Reus a la Febró, continuant després en direcció a Prades.

Tot va anar sobre el previst: els més petits, entre 6 i 9 anys, (Castors i Llops/Daines) sortien el dissabte de bon matí de Reus, fins a Vilaplana. Allí passaren el relleu als RiNG i PiC que continuaren pujant. Els primers van parar al refugi de La Mussara i els més grans, 14 a 16 anys, continuaren caminant fins a Prades, on hi arribaren ja de nit.
Cada unitat ha fet nit al poble on han acabat de caminar, i alguns pares i mares s'han animat i ho han fet al refugi d'Albarca.

El diumenge es reuniren tots junts a Albarca i van començar amb un bon esmorzar i una caminada-gimcana fins a l'ermita de Montsant. El pessebre ha arribat a l'ermita a les esquenes dels pares i mares dels nens/es del cau, acompanyats d'un intens fred que recorda que estem a punt d'entrar a l'hivern.

Per a recuperar forces, l'Associació d'Antics i Amics de l'agrupament els esperava a Ulldemolins amb l'escudella i el pollastre rostit a punt. L'acte va acabar amb l'hora dels adéus i l'entrega del record.

Agraïm la col·laboració dels ajuntaments de Vilaplana i Ulldemolins per cedir-nos diferents equipaments municipals, i del mossèn d'Ulldemolins per obrir-nos les portes de l'ermita de Montsant.

Esperem que tots aquells que passeu durant l'any per l'ermita i visiteu el nostre pessebre, ens deixeu una bona dedicatòria al llibre de firmes.
 
Aquest és un dels 4 pessebres reconeguts i autoritzats des del Parc Natural de la Serra de Montsant, "pel seu interès cultural i històric".

Més informació:
Web del cau:  www.montsantcim.blogspot.com
Facebook:  www.facebook.com/MontsantCim
Àlbum de fotos de l'excursió: http://picasaweb.google.com/montsantcim/Pessebre2011


 Etiquetes

Comparteix