Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.02.2012

Que tinguis una bona Diada del Pensament!

Avui, els escoltes i les guies d’arreu del món celebrem la Diada Mundial del Pensament Escolta, que aquest any està dedicada a la sostenibilitat ecològica del planeta. Hi pots participar fent les activitats que et proposem, gravant un vídeo o bé piulant amb el hashtag #diadaescolta. Fem sentir la veu de l'escoltisme i el guiatge!

El lema d'aquesta Diada del Pensament, escollit per l’Associació Mundial de les Guies Scouts (WAGGGS, per les seves sigles en anglès), és “Save the planet”, i va lligat a un dels Objectius del Mil·leni de les Nacions Unides. La nostra adaptació en català és “Escoltant els batecs del planeta”. L’objectiu de la Diada del Pensament d'enguany és crear consciència sobre els impactes que el nostre estil de vida té sobre el medi ambient, treballar els reptes ecològics del planeta des d'una visió global i utilitzar el potencial escolta per tal d'afrontar-los.

Activitats al cau

Una comissió de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge ha elaborat un conjunt d'activitats específiques per treballar la temàtica, que segurament hauràs rebut per correu electrònic. També te les pots descarregar fent clic aquí.

Els materials inclouen 4 elements: una introducció a la Diada del Pensament, una introducció al tema de l'any, una activitat per les unitats més petites (de Castors i Llúdrigues a Ràngers i Noies Guia) i una per les més grans (de Pioners i Caravel·les a Caps).

Grava un vídeo identificant-te com a escolta!

A banda de treballar aquests materials, també podeu gravar un vídeo inspirat en aquest que ha difós la WOSM. En català, diem "Avui he descobert que sóc un entre 40 milions", ja que nosaltres sumem en el recompte tant els escoltes com les guies de tot el món. No us perdeu el vídeo de l'AEiG Les Gavarres de la Bisbal d'Empordà:

 

Piula amb el hashtag #diadaescolta

A banda de treballar aquests materials al cau, es pot contribuir a difondre la Diada del Pensament fent piulades a través de Twitter, per aconseguir una forta repercussió durant el dia d'avui! L'etiqueta proposada a nivell català és #diadaescolta. L’etiqueta internacional de la Diada del Pensament és #GirlsSaveOurPlanet.
 Comparteix