Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.02.2012

Per Carnestoltes, escudella de recapte

Si us penseu que el Carnestoltes i l’escudella tenen tant poc a veure com la gimnàstica i la magnèsia, o la velocitat i el “tocino”… Aneu molt equivocats! I sinó, pregunteu-ho als membres de l’AEiG Flos i Calcat d’Arenys de Mar, que van preparar 50 litres d'escudella de recapte per a tot el poble! 

 

 

Tot l’agrupament s'implica cada any per questes dates en la preparació de l'escudella, que s'ha convertit en una tradició a Arenys de Mar. Aquest any, el dia escollit va ser dimarts, 21 de febrer.

A les 9 del matí es van preparar l’olla i a posar l’aigua a bullir. La resta dels ingredients els va portar la gent del poble: xics i grans van proporcionar les verdures, la carn, la pasta i tot el què faci falta durant el matí i migdia. I després de tot un dia de cuinar i remenar l'olla, a les 9 del vespre va arribar el moment de servir l’escudella a totes les persones que en vulguessin, i de manera gratuïta.

No cal dir que tothom, dels Castors i Llúdrigues fins als trucaires, passant per les famílies, els amics, etc. va ajudar a fer l'escudella, i com no, a menjar-se-la!Comparteix