Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.02.2012

10 maneres de celebrar la Diada del Pensament

Encara ets a temps de celebrar el nostre “dia mundial”! Et proposem deu maneres diferents perquè puguis identificar-te com un dels 40 milions d’escoltes i guies que hi ha al món (incloent-hi opcions per a estressats, multitaskings i mandrosos)!
 
1. Reenvia la postal
Fes saber als co-caps, companys, excaps, amics, parella… que el 22 de febrer és el dia dels que "volem deixar el món una mica millor de com l’hem trobat”. Reenvia’ls la postal que ha preparat la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (si no la tens, la trobaràs aquí).
 
2. Fes un tuit amb #diadaescolta
Les tres organitzacions escoltes i guies de Catalunya utilitzem el hashtag #diadaescolta per promoure la Diada del Pensament. Potser no serem trending topic (o sí?), però hem estat tendència a Barcelona i el 4t hashtag a Catalunya.
 
3. Mira la tele!
Fins i tot a la tele es parla d’escoltisme! Va ser a l'Info K, l’informatiu infantil i juvenil del Canal Super 3, dimarts 22. Si t'ho vas perdre, pots veure-ho per internet.
 
4. Posa’t el foulard
Fer la teva rutina diària amb foulard és una bona manera de visibilitzar l’escoltisme i el guiatge al teu entorn! Encara ets a temps de posar-te’l per anar a anglès, per baixar al súper, per anar a la reunió d’alguna de les entitats en què col·labores...
 
5. Reflexiona sobre l’escoltisme i el guiatge del segle XXI
L’AEiG Lo Manaix de Lleida organitza una taula rodona amb l’objectiu d’explicar el fet escolta i guia a la capital del Segrià i projectar-lo cap al futur, amb l’horitzó marcat en l’any 2030. La cita és dimarts dia 28, a les 19:30h. Apunta-t’ho a l’agenda!
 
6. Aprèn una mica més sobre la Diada del Pensament
Saps en quin any es va establir aquesta celebració i perquè? Vols llegir la carta que Lady Olave va enviar a totes les guies del món l’any 1932? Fes un cop d’ull a la web sobre la Diada del Pensament (en anglès, francès i castellà) que ha creat l’Associació Mundial de Noies Guia (WAGGGS).
 
7. Felicita l'AEiG Pla de l'Estany i Acció Escolta
Coincidint amb la Diada del Pensament, l'AEiG Pla de l'Estany celebra el seu novè aniversari! I una de les entitats de l’escoltisme i el guiatge català, Acció Escolta, fa deu anys i ho celebra amb un acte anomenat “10 anys, 10 accions” (més informació aquí i aquí).
 
8. Grava un vídeo on t’identifiquis com a escolta
Tu també has descobert que ets un entre els 40 milions d’escoltes i guies que hi ha al món? Grava el teu propi vídeo dient aquesta frase! Et pots inspirar en aquest de l’AEiG Les Gavarres o bé en aquest altre de la WOSM (ells no compten totes les organitzacions mundials, per això diuen 30 milions).
 
9. Fes un cop d’ull als Objectius del Mil·leni
Sabies que, des de fa uns anys, el tema de la Diada del Pensament està relacionat amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni de les Nacions Unides? Descobreix les mesures que els diferents països s’han compromès a tirar endavant abans de 2015 per acabar amb la pobresa.
 
10. Prepara una activitat per dissabte

Fes un cop d’ull a les activitats que específiques per la Diada del Pensament que ha preparat una comissió de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge per a tots els agrupaments del país. Inclouen una introducció a la temàtica i activitats per a les diferents unitats, com una dinàmica de ”role playing” sobre les relacions de producció i de consum que es produeixen a nivell mundial. Te les pots descarregar aquíEtiquetes

Comparteix